Slatina: Duet pentru administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean şi primăria îşi dau mâna pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale la Slatina
Consiliul Judeţean şi primăria îşi dau mâna pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale la Slatina

Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea doi administratori. Consiliul Judeţean Olt a propus Primăriei Slatina asocierea pentru finanţarea cheltuielilor, ce vor fi suportate, în mod egal, din bugetul judeţului şi cel local.

Preluarea managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a adus Consiliului Judeţean Olt, pe lângă problemele legate de externalizarea serviciului de hrană, şi dificultăţi financiare. Cum bugetul CJ nu poate susţine cheltuielile celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, s-a apelat la sprijinul autorităţilor locale, în acest sens preşedintele Paul Stănescu propunându-i primarului Darius Vâlcov o asociere în vederea administrării în tandem a unităţii.
 
Finanţare egală
„Consiliul Judeţean a propus Primăriei Slatina o asociere între judeţul Olt şi municipiul Slatina pentru finanţarea din bugetele celor două unităţi administrativ-teritoriale, în proporţii egale, a cheltuielilor curente şi de capital”, a confirmat Miruna Sârghie, consilierul preşedintelui CJ.
Propunerea, una inedită în ţară, având în vedere că spitalele au fost preluate fie de consiliile locale, fie de cele judeţene, dar în niciun caz prin asociere, i-a surâs primarului Vâlcov, care nu a ezitat să accepte să împartă şefia, cu atât mai mult cu cât primăria se arătase interesată de preluarea spitalului şi atunci când Consiliul Judeţean refuza să-l preia cu datorii. Edilul a declarat că va sprijini spitalul şi că intenţionează să atragă investiţii în următorii ani de 20 de milioane de lei.
Asocierea va trebui să primească girul juriştilor, al consilierilor judeţeni şi locali.


INFO BOX
Cheltuieli anuale de aproape 90 milioane lei
Cheltuielile anuale curente ale Spitalului Judeţean sunt de 89,7 milioane lei, dintre care numai cele pentru medicamente şi materiale sanitare sunt de 43,5 milioane lei. Consiliul Judeţean a suplimentat în şedinţa de joia trecută bugetul alocat pentru perioada 1 august - 31 decembrie cu 18.122.000 lei, reprezentând servicii medicale peste valoarea contractată iniţial.
În acest moment, unitatea nu are datorii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite