Slatina: Drumul judeţean Slatina-Drăgăşani, distrus de alunecările de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul este acum închis
Drumul este acum închis

În timp ce proiectul de reabilitare a Drumului Judeţean 546 zace pe masa guvernului, sute de oameni din comuna Teslui sunt rupţi de lume.

Sătenii din comuna Teslui sunt nevoiţi să ocolească zeci de kilometri pentru că Drumul Judeţean 546, care face legătura între Slatina şi Drăgăşani s-a surpat. Din cauza alunecărilor de teren, pe o distanţă de 50 de metri drumul a luat-o la vale, existând pericolul, ca în orice clipă şi cealaltă jumătate a drumului să se prăbuşească.
Deşi autorităţile au restricţionat drumul încă din luna octombrie 2009, iar în urmă cu cinci zile a fost închis, căruţaşii continuă să îl folosească chiar şi în momentul de faţă, deşi în orice clipă acesta se poate prăbuşi. „Ce să facem acum? Mai bine mergem pe aici pentru că scurtăm 10 kilometri. Cui îi convine să ocolească aşa de mult?”, a spus un Ion Marica. Autorităţile locale au făcut demersuri pe lângă mai marii de la judeţ, iar acum proiectul de reabilitare a drumului se află la guvern. „Noi am sesizat Consilul Judeţean Olrt despre această problemă şi ni s-a promis că o să se rezolve. Singurul lucru pe care îl putem face este să-i sfătuim pe oameni să nu mai circule pe acest drum”, a spus Spiru Răduleţ, primarul comunei Teslui.

Cinci drumuri din judeţ afectate de alunecările de teren


Refacerea drumului costă 3 500 000,  bani pe care Consiliul Judeţean Olt i-a solicitat în urmă cu o jumătate de an, guvernului. Nu a primit niciun răspuns, iar între timp drumul a devenit impracticabil. „În luna octombrie a anului trecut drumul a început să se surpe. Odată cu trecerea iernii şi ca urmare a topirii zăpezii şoseaua s-a surpat pe un sens de mers şi există pericolul ca în orice clipă drumul să o ia la vale. Am depus proiectul la guvern şi acum aşteptăm să se aprobe cei 3 500 000 de lei necesari pentru lucrările de reabilitare a DJ 546 ”, a decalarat Ilie Necă, directorul Direcţiei Tehnice şi Investiţii din cadrul CJ Olt. Drumul DJ 546 nu este singurul aflat în această situaţie. Şi drumurile DJ 546 G teslui-Moşteni, drumul comunal 504 sat Cucuieţi, Dj 679 Văleni, Dj 645 Mâneşti-Balş au nevoie urgentă de reparaţii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite