Slatina: Drama elevei olimpice, ignorată de comunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu a vorbit cu nimeni despre prima tentativa de sinucidere.
Nu a vorbit cu nimeni despre prima tentativa de sinucidere.

Ileana Cheroiu, olimpica de la Greceanu care s-a sinucis în seara de Bobotează, ar fi putut fi salvată dacă prietenii, colegii sau profesorii i-ar fi întins o mână de ajutor, spun psihologii.

Drama tinerei de 18 ani care în urmă cu doi ani a mai încercat să îşi ia viaţa nu a fost luată în seamă de cei apropiaţi. „Nu pot să cred că tentativa de suicid din urmă cu doi ani a trecut neobservată de comunitate. Profesorii, colegii, cineva trebuie să fi bănuit ceva, dar au trecut nepăsători peste acest caz”, a spus Luminiţa Tudora, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ( DGASP) Olt.

Colegii au văzut-o cu mâinile bandajate

Părinţii fetei au ţinut ascunsă tentativa ei de suicid. Nu au chemat atunci nici ambulanţa, nu au vorbit cu nimeni despre această problemă, iar Ileana a lipsit de la şcoală, motivând că este bolnavă. „A fost înainte de vacanţă şi nu a venit la şcoală câteva zile. De abia acum câţiva colegi şi-au amintit că au văzut-o cu mâinile bandajate. Dacă am fi ştiut de această problemă am fi ajutat-o, ar fi primit consiliere. Ea nu a fost niciodată pacientul meu”, a explicat Aurora Szocs, psiholog la Colegiul Naţional Radu Greceanu.

Lipsa de comunicare a dus la această tragedie, sunt de părere psihologii. „Eleva nu s-a sinucis numai din cauza notelor la matematică. Avea şi alte probleme, iar tragedia a fost cauzată de o lipsă de comunicare între ea şi comunitate. Un simplu telefon la Protecţia Copilului şi ajutorul unui specialist ar fi ameliorat situaţia şi probabil că nu s-ar fi ajuns aici”, a precizat Luminiţa Tudora.

Drama acestei adolescente era cunoscută de cei apropiaţi care vedeau umilinţele la care a fost supusă de tatăl său. „Era un copil controlat de părinţi. Trebuia să raporteze orice mişcare, o urmăreau. A umilit-o în public de nenumărate ori. Chiar dacă nu avea urme de violenţă fizică pe corp, era supusă la violenţe psihice”, a declarat Sorin Lesnic, medicul legist care a făcut autopsia cadavrului tinerei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite