Slatina: Dozele de vaccin gripal s-au epuizat în Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de slătineni s-au aşezat la coadă să se imunizeze.
Zeci de slătineni s-au aşezat la coadă să se imunizeze.

La Centrul de Vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina mai erau 80 de doze de vaccin gripal pandemic la ora deschiderii centrului, şi zeci de oameni aşteptau să se imunizeze.

Judeţul Olt a rămas fără vaccin gripal pandemic, sute de oameni fiind vaccinaţi în ultimele două zile de către medicii de familie. Isteria generală a fost alimentată în Olt de ultimul deces de gripă înregistrat duminică, cel al femeii de 42 de ani din Caracal, viitoarea soacră a tânărului de 21 de ani care a murit din aceeaşi cauză. „Femeia şi tânărul care urma să-i fie ginere s-au îmbolnăvit în aceeaşi perioadă. Niciunul nu suferea de alte boli, însă evoluţia gripei noi a fost nefastă la ambii pacienţi“, a explicat dr. Marinela Madan,director adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt. Femeia va fi înmormântată astăzi în Studina, comuna natală.

Fără vaccin în Olt

Marinela Madan,de la DSP Olt, spune că în total în judeţul Olt au fost vaccinaţi împotriva gripei porcine peste 30.000 de oameni. „Am primit 19.000 de doze în prima tranşă, care au mers la elevii de peste 16 ani, la personalul medico-sanitar şi la cadrele MAI, dar şi la celelalte categorii de risc. Am obţinut o suplimentare de 15.000 de doze, care astăzi (n.r. ieri) dimineaţă s-au epuizat“, a explicat aceasta. Astăzi nu se ştia când sau dacă va mai primi judeţul Olt vaccin gripal pandemic. De la începutul pandemiei şi până în prezent au fost înregistrate 58 de cazuri de gripă nouă în judeţul Olt şi cinci decese. Neştiind că dozele de vaccin au fost epuizate, oamenii au aşteptat mai bine de trei ore la uşa Centrului de Vaccinare de la SJU Slatina.

De dimineaţă, numai 80 de doze mai erau însă în stocul centrului însă mai bine de o sută de oameni aşteptau la uşă să se imunizeze. „Trebuiau să anunţe dacă ştiau că vaccinul nu ajunge pentru toţi. Suntem în vârstă şi bolnavi, iar vaccinul este singura şansă să scăpăm de gripa asta nenorocită. Cine ştie când or mai primi“, ne-a declarat Ion Popa, de 60 de ani, din Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite