Slatina: Dorel Viişoreanu, profesorul de sport al pompierilor olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 10 ani a fost profesor de sport la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” din Caracal, iar acum se ocupă de pregătirea fizică a pompierilor olteni. Împreună cu ei a obţinut locuri fruntaşe la toate competiţiile la care a participat.

Iubeşte sportul dintotdeauna şi a visat mereu la o carieră în acest domeniu. După liceu a urmat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, iar apoi a devenit profesor de sport. După 10 ani în care a antrenat sute de elevi, a lăsat catedra pentru a pregăti salvatorii olteni. „Mi s-a ivit oportunitatea de a preda această disciplină şi în sistem militarizat. Am aflat că este un post liber la pompieri, am participat la concurs şi am luat examenul. A fost o provocare pentru mine. Acum nu regret că am făcut această alegere”, a spus Dorel Viişoreanu. „Chiar dacă uneori îmi este dor de activitatea de profesor, aici mă simt mult mai bine. La şcoală puteam doar să pregătesc elevii, dar aici particip şi eu la competiţiile pe care le organizez”, povesteşte pompierul.
Lucrează ca ofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt (ISU) de doi ani şi jumătate, iar în tot acest timp a câştigat, împreună cu echipele pe care le antrenează, numersoase locuri fruntaşe la competiţiile naţionale şi internaţionale la care a participat.

Pregăteşte pompierii pentru intervenţii


Se ocupă cu atenţie de antrenarea a salvatorilor  pentru ca aceştia să fie pregătiţi pentru intervenţii. „În fiecare zi, timp de două ore, facem pregătirea zilnică generală, dar şi pe cea privind specificul misiunilor pe care le îndeplinesc. Pompierii au foarte mare nevoie de aceste antrenamente. La fiecare intervenţie, ei trebuie să fie pregătiţi din punct de vedere fizic”, a spus Viişoreanu.
El este preşedintele Asociaţiei Sportive Pompierul din cadrul ISU Olt şi e foarte mândru de ceea ce face. A înfiinţat săli de antrenament la toate subunităţile instituţiei şi le-a dotat cu aparatură necesară pentru pregătirea militarilor. „E foarte important ca militarii să aibă condiţii bune de antrenament. Eu pregătesc echipele de tenis de masă, tenis, minifotbal, forbal, atletism, cross, şah, volei şi concursuri profesionale. Fac selecţii riguroase la nivelul ISU Olt şi îi aleg pe cei mai buni pompieri sportivi”, a mai spus el. 

Vicecampion european la tenis

Este specializat în fotbal şi tenis. Anul trecut a participat la Campionatele Europene din Polonia, unde a obţinut medalia de argint. „Sunt vicecampion naţional şi european la tenis de câmp şi sunt foarte mândru că am obţinut aceste rezultate”, a măturisit Viişoreanu. Familia l-a susţinut tot timpul şi a fost alături de el. Pompierul îşi doreşte ca unul dintre cei doi copiii ai săi să îi calce pe urme. „Vreau să îi dirijez spre practicarea disciplinelor sportive, în special spre tenis de masă. Mi-ar plăcea foarte mult ca unul dintre ei să facă acest sport. Acum depinde şi de copii, dacă le place. Nu pot să-i oblig, dacă nu sunt atraşi de acest domeniu”, a mai spus Dorel Viişoreanu.

Născut. 6 iulie 1976, la Craiova
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Craiova
Familie. Căsătorit, are doi copii

Ce-i place
Călătoriile şi să ascult muzică. Îmi place foarte mult să mă întâlnesc cu prietenii şi să stau cu familia, mai ales cu cei doi copii ai mei. 

Ce nu-i place
Instabilitatea. Detest minciuna şi pescuitul şi nu îmi plac activităţile sedentare. Îmi place să fac foarte multă mişcare, să depun efort fizic.

Întrebări şi răspunsuri:

Care e diferenţa dintre a antrena elevi şi cadre militare?
Nu este foarte mare pentru că antrenamentele sunt asemănătoare. Am avut dintotdeauna relaţii bune cu copiii, dar şi cu cadrele militare. Pompierii sunt tineri şi le place foarte mult sportul, iar ăsta este un lucru foarte bun.

Cum vedeţi meseria pe care o practicaţi?
Foarte frumoasă. Este plină de emoţii şi satisfacţii atunci când există seriozitate şi disciplină. E minunat să ştii că cei pe care îi pregăteşti obţin rezultate bune la nivel naţional atât în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cât şi în cadrul MAI.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite