Slatina: Doctoriţa şpăgară vrea să fie cercetată în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Berca susţine că este nevinovată
Liliana Berca susţine că este nevinovată

Medicul expert Liliana Berca din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu avea un salariu de peste 1.000 lei.

Soţie de preot şi medic la Casa Judeţeană de Pensii Olt, Liliana Berca câştiga lunar peste 1.000 lei pe lună. Chiar şi în aceste condiţii, femeia care are doi copii, a ajuns după gratii, fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. „Salariul nu era mare, dar niciun angajat al Casei de Pensii nu are salariu mare, dar asta nu explică comportamentul său. Ea a avut mai multe conflicte cu foştii conducători, cu toate colegele. A fost penalizată de două ori pentru indisciplină şi pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acum este suspendată, dar dacă se dovedeşte că este vinovată nu se mai poate întoarce la locul de muncă. Aşteptăm rezultatele anchetei, pe care nu vrem să o influenţăm“, a declarat Silvia Drăghici, directorul Casei de Pensii Olt.
Surse din rândul anchetatorilor spun că doctoriţa nu se zbătea în sărăcie. Soţii Berca urmau să-şi construiască o vilă în municipiul Slatina.
 Potrivit anchetatorilor, medicul Liliana Berca ar fi pensionat ilegal peste 500 de persoane din judeţul Olt, în baza unor documente false, eliberate chiar de ea. 

Recursul se judecă vineri

Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, medicul Liliana Berca şi-a angajat avocat „pentru a-şi dovedi nevinovăţia”. „Inculpata nu  a recunoscut că a luat mită, deşi a fost prinsă în flagrant. A spus că banii găsiţi în fişetul de la cabinetul său au fost puşi acolo de duşmani”, a spus Iacobescu.
Liliana Berca a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile joi noapte. Imediat după pronunţarea sentinţei, ea a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova. „S-a formulat recurs prin care inculpata cere cercetarea în stare de libertate”, a explicat judectorul Cosmin Mitrache, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt. Conform judecătorului Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, recursul urmează să fie judecat vineri dimineaţă

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite