Slatina: Disponibilizări prin concurs la Direcţia Copilului Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatele din căsuţele de tip familial sunt vizate de concedieri
Angajatele din căsuţele de tip familial sunt vizate de concedieri

Disponibilizările îi vizează pe angajaţii din Direcţie dar şi pe cei din căminele de bătrâni sau din căsuţele de tip familial.

Cu toate că ar mai trebui să angajeze aproximativ 300 de oameni pentru a funcţiona în condiţii optime, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt nu recrutează personal, ci dimpotrivă, disponibilizează. Aproximativ 200 de angajaţi vor fi concediaţi în cursul lunii ianuarie. Totodată vor fi desfiinţate şi două din cele cinci posturi de director din cadrul instituţiei. „Noi avem 1.400 de angajaţi, şi ar trebui să fie 1.700 pentru a funcţia la standardele de calitate impuse, însă până în 200 de oameni vor fi disponibilizaţi. Oricum ne descurcam destul de greu, dar de la anul va fi mult mai greu. Nu ştiu ce vom face. În centrele noastre sunt persoane instituţionalizate, care trebuie să fie supravegheate în permanenţă“, a spus Emil Moţ, directorul DGASPC Olt.
Pentru că legea nu prevede niciun criteriu de selecţie, conducerea instituţiei intenţionează să organizeze un concurs. „Deocamdată nu se cunosc oamenii care vor fi daţi afară, noua organigramă va fi supusă aprobării Consiliului Judeţean luna viitoare. Ne-am gândit să organizăm un concurs, iar cine va trece de el va rămâne în instituţie, cine nu reuşeşte va pleca“, a explicat directorul Moţ.

INFOBOX
Sape şi lopeţi de 3000 de euro, la Direcţie

În plină criză, DGASPC Olt  a a achiziţionat în 2009, unelte de grădinărit la preţuri exorbitante pentru un centru pentru copiii abuzaţi. O lopată, o greblă sau o cazma a fost achiţionată de DGASPC Olt la preţul de 107,25,  o roabă a costat 214, 50 de lei, o maşină de tuns iarba a costat 858 de lei, un trimmer electric pentru gazon costă 2 230 de lei, preţul unei astfel de maşini fiind în magazine între 1000 şi 1700 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite