Slatina: Disponibilizări la Poliţie şi Pompieri. 82 de funcţii vor fi radiate din noul ştat de organizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80 de angajaţi ai IPJ Olt şi ISU Olt vor rămâne şomeri în curând. La IJJ Olt nu s-a primit încă lista cu disponibilizările.

Zeci de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor pleca acasă în perioada următoare, conform noilor instrucţiuni primite de la Guvern. Printre aceştia se numără peste 80 de poliţişti şi pompieri din judeţul Olt. „S-a stabilit ca în situaţia în care se va aproba legea privind disponibilizarea personalului MAI, la nivelul judeţului Olt să fie radiate din ştatul de organizare 45 de funcţii. La această dată se analizează modul în care anumite structuri ale Poliţiei pot funcţiona cu un număr mai mic de funcţii, fără a afecta activitatea”, a precizat comisarul-şef Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au fost anunţate 37 de disponibilizări. „Vineri am primit un ordin de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin care am fost anunţaţi că 37 de funcţii din ştatul de organizare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarb” al judeţul Olt  vor fi radiate. Deocamdată nu se cunosc criteriile după care vor fi făcute disponibilizările. Conform vechiului ştat, personanlul încadrat la  era de 82 la sută. După noul ştat, încadrarea va fi de sută la sută”, a explicat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Potrivit informaţiilor oficiale, până în prezent nu se ştie cu ce dată vor fi făcute disponibilizările.

Jandarmii mai aşteaptă

Angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt pot răsufla uşuraţi deocamdată. Până în prezent, aceştia nu au primit lista cu disponibilizările, dar aşteaptă cu sufletul la gură verdictul. „Toţi indicatorii se regăsesc în ştatul de organizare intrat în vigoare cu data de 1 aprilie”, a spus Emanuel Botan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt.

IPJ Olt are 1.221 de angajaţi, ISU Olt 557, iar IJJ Olt 470.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite