Slatina: Dirginta unuia dintre elevii morţi în accidentul de la Brâncoveni: „Întotdeauna le-am spus să nu fie mai mult decât începători la volan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Naval şi Alexandru Ionescu, elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Mihai Viteazul din Caracal, au murit sâmbătă, după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de un pom, în comuna Brâncoveni. Tot atunci şi-a pierdut viaţa şi Ionuţ Suciu, de 25 de ani, din Caracal, prieten cu cei doi, iar un coleg de clasă, Ionuţ Neagu, a fost grav rănit. El se află acum la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Colegii şi profesorii elevilor morţi în accident sunt şocaţi. Cu toţii au aprins astăzi lumânări şi au pus fotografii cu chipul celor doi tineri, în clasele în care aceştia învăţau. “Nici acum nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Andrei era un coleg bun, cu un suflet atât de mare. Ajuta pe oricine, era săritor, cuminte”, a spus Adrian Pârvan, coleg de clasă cu Andrei.

image

Andrei Naval (stânga) şi Alexandru Ionescu

image

Colegii au aprins lumânări pentru sufletele celor doi tineri

ŞI profesorii tânărului au primit cu greu vestea morţii acestuia. “Era un băiat deosebit, cu o educaţie aleasă. Un copil respectuos, vesel tot timpul. Nu ne-a creat niciodată probleme şi ne pare foarte rău de ce s-a întâmplat”, a spus Liviu Mitroi, profesorul lui Andrei. Alexandru Ionescu, tânărul care se afla la volan în momentul producerii accidentului, avea permis de conducere de numai trei luni.

image

Anca, colegă cu Alexandru Ionescu şi Ionuţ Neagu

“Alex nu mergea cu viteză

Surse neoficiale spun că acesta ar fi circulat cu viteză mare în momentul producerii accidentului şi că acul kilometrajului s-ar fi oprit la 170km/h. Colegii lui Alexandru susţin însă că nu era un împătimit al vitezei, dar că uneori îi plăcea să apese mai tare pedala de acceleraţie. “Se plimbau atunci când s-a întâmplat accidentul. Alex avea permis de trei luni, iar maşina, un Renault Laguna, o primise de curând de la părinţi. Probabil a fost un moment de neatenţie, pentru că el nu mergea cu viteză mare. Avea unele moment în care conducea un pic mai tare, dar nu îi plăcea viteza excesivă. Eram prieteni de mici, sunt şocată de ce s-a întâmplat”, a spus Anca, o colegă a lui Alexandru.

image

Mihaela Neacşu, profesor de română

“Alexandru era un copil sensibil”

Profesorii celor trei elevi implicaţi în teribilul accident de circulaţie au numai cuvinte de laudă despre aceştia. “Pe Alexandru l-am cunoscut vineri, în cadrul unei maifestări pe care am organizat-o cu prilejul comemorării poetului Mihai Eminescu. Am descoperit în el un copil sensibil, educat, căruia îi plăcea poezia. Se simţea la el dorinţa de a realiza lucruri frumoase. La final, am făcut fotografii şi chiar l-am felicitat pentru că a praticipat la acea manifestare”, Mihaela Neacşu, profesor de limba şi literatura română. 

image

Camelia Cercelan, diriginta lui Alexandru Ionescu şi a lui Ionuţ Neagu

“Nu îmi explic ce s-a întâmplat”

Cameila Cercelan, diriginta lui Alexandru Ionescu şi Ionuţ Neagu, spune că mereu le-a spus celor doi să aibă grijă cum conduc. “Alexandru şi Ionuţ erau nişte elevi deosebiţi. Nu îmi explic ce s-a întâmplat. Ştiu doar că întodeauna le-am vorbit la clasă  despre viteză, le-am spus să nu fie mai mult decât începători la volan. Cuvintele sunt acum de prisos…”, a spus printre lacrimi diriginta. 

image

Marian Vicenţiu, coleg de clasă cu Alexandru şi Ionuţ

“Ionuţ, te aşteptăm la şcoală”

Colegii tinerilor morţi în accident se roagă acum pentru ca Ionuţ Neagu să se facă bine şi să se întoarcă la şcoală.  “Ionuţ, suntem alături de tine şi sperăm să te faci bine. Te aşteptăm la şcoală”, i-a transmis acestuia Marian Vicenţiu, coleg de clasă. Andrei Naval şi Ionuţ Neagu erau singuri la părinţi. Tinerii vor fi înmormântaţi mâine, în jurul prânzului, la Caracal. Colegii, diriginţii, dar şi profesorii acestora îi vor conduce pe ultimul drum.

image

Autoturismul în care se aflau cei patru tineri s-a făcut praf

Zdrobiţi de un pom

Potrivit poliţiştilor, Alexandru Ionescu de 18 ani, în timp ce conducea autoturismul său a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a oprit într-un pom de pe marginea drumului. Şoferul a murit pe loc, iar ceilalţi doi tineri, Andrei Naval, de 18 ani, şi Ionuţ Suciu, de 25 de ani, s-au stins la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ionuţ Neagu, de 18 ani, a scăpat cu viaţă, dar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. El a fost disgnosticat cu politraumatism, ruptură splină, fracturi grave la piciorul stâng şi la ambele mâini şi leziuni pulmonare, fiind transportat de la Slatina la Spitalul Floreasca din Bucureşti cu un elicopter SMURD.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite