Slatina: Diana şi Andreea cer 5 lei pentru bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana şi Andreea, elevele care vor să strângă bani pentru bătrânii şi copiii din centrele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, i-au invitat pe vârstnici la concert.

Bătrânii de la cămin au primit vizita Dianei şi Andreei, fetele care au organizat, pentru ei şi pentru copiii din centrele de plasament şi căsuţele de tip familial, campania „Adunăm zâmbete“. Cele două tinere le-au adus câte o prăjitură şi i-au invitat pe 10 decembrie, la ora 17.00, la Concertul caritabil de colinde de la Casa de Cultură a Tineretului. „Proiectul nostru este susţinut de Fundaţia Dinu Patriciu şi face parte din cele 7 din ţară care au primit finanţare de 1.000 de lei. Am pus în vânzare bilete care costă 5 lei, iar cu banii strânşi vom cumpăra cadouri de Crăciun pentru copiii şi bătrâni“, a explicat Diana Morea, de 16 ani, elevă la Colegiul Naţional Radu Greceanu.

Bătrânii aşteaptă cu nerăbdare concertul

Proiectul lor nu a fost însă primit cu bucurie de toată lumea, iar fetele au avut parte de multe dezamăgiri. O femeie cu 7 copii, pe care doreau să o ajute, i-a refuzat în ultima clipă pentru că nu a vrut ca povestea ei să fie făcută publică. Nici colegii lor nu au fost toţi receptivi. „Mulţi ne-au refuzat fără să ne asculte. Nu au vrut să cumpere bilete, dar noi am mers mai departe“, a spus Andreea Toma,  colega Dianei.

Bătrânii s-au bucurat însă de invitaţie. „Este o idee formidabilă, mai schimbăm mediul, mai ieşim şi noi şi ascultăm muzică. Sunt şi deştepte şi frumoase şi mă bucur că s-au gândit la noi“, a spus Ion Ionescu, de 85 de ani.

„Când le văd îmi aduc aminte de foştii mei elevi de care îmi este dor. Este un gest frumos şi ne va face plăcere să mergem la concert“, a spus Elena Ionete, de 62 de ani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite