Slatina: Diana Pitei susţine concursuri în trei limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrea să devină translator
Vrea să devină translator

A învăţat prima limbă străină în clasa a III-a. Acum tânăra elevă ştie să vorbească trei limbi străine şi vrea ca după terminarea facultăţii să devină translator.

A vrut să cunoască încă de când era mică limba altor popoare. În clasa a III-a,  Diana a întâlnit prima dragoste a sa, limba germană. A îndrăgit foarte mult această materie şi de-a lungul anilor a obţinut numeroase premii la concursurile de limba germană la care a participat. Primul său concurs a fost în clasa a V-a, „Cangurul”, unde a ajuns până la proba de baraj pe judeţ. Este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Constantin Brâncoveanu din Slatina şi vrea să devină olimpică la mai multe materii. „Germana a fost prima limbă străină pe care am învăţat-o şi a rămas preferata mea. Este o limbă care se învaţă destul de greu, dar odată ce i-ai învăţat tainele, este foarte uşor de vorbit şi de scris. Anul trecut am participat la olimpiadă naţională de germană, iar la faza judeţeană am obţinut locul doi”, a spus Diana.

Vrea să devină translator

Pe lângă limba germană, tânăra elevă mai are şi alte pasiuni, limba franceză şi engleză. Este o elevă foarte ambiţioasă şi vrea să devină olimpică la toate cele trei materii, iar pentru acest lucru, Diana învaţă în fiecare zi pentru a-şi împlini visul. Chiar dacă timpul liber şi-l ocupă cu învăţatul, tânăra elevă este foarte hotărâtă şi ştie de pe acum ce vrea să facă în viaţă. „Vreau ca după terminarea liceului să dau la Facultatea de Litere, iar după aceea să-mi iau licenţa de translator. Este o meserie în care o să fac ceea ce îmi place cel mai mult şi din care se câştigă destul de bine”, ne-a mărturisit planurile de viitor, Diana.

Îi place să călătorească

Este o elevă conştiincioasă, ambiţioasă care obţine note bune, indiferent de materie. Este o pesoană comunicativă , căreia îi place să stea în jurul oamenilor şi să îi asculte. Înante să se hotărască să devină translator , Diana a vrut să se facă psiholog şi să ajute oamenii.  Consideră că cel mai mare merit în educaţia pe care a primit-o îl au părinţii şi profesorii şi vrea să le mulţumească prin rezultate cât mai bune la învîţătură.  Îi place foarte mult să călătorească şi să descopere locuri şi oameni noi. Dinre toate locurile în care a fost, cel mai mult a impresionat-o Disney Land-ul. „Este un parc de distracţii de care te îndrăgosteşti imediat. Nu o să uit niciodată cât de frumos a fost acolo. Îmi doresc foarte mult să vizitez Germania şi Egiptul . Sunt nişte ţări deosebite”. a spus Diana. În timpul liber Dianei îi place să asculte muzică  şi să înveţe. Cel mai important lucru este să reuşească în viaţă şi să facă ceea ce şi-a propus.

 Profil:
Născută :29 mai 1996, Slatina
Studii: elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Constantin Brâncoveanu
Idealuri: Vrea să devină olimpică la germană, franceză şi engleză

Întrebări:
Cum te descurci la celelalte materii?
D.P. Este într-adevăr mai greu, dar sunt foarte ambiţioasă şi încerc să iau note cât mai bune la toate materiile. O altă materie care îmi place, pe lângă limbile străine, este matematica. Este o materie frumoasă la care învăţ din plăcere
Ce preferi, cărţile sau filmele?

D.P. Foarte puţine filme sunt mai bune decât cărţile după care au fost făcute. În general la filme predomină efectele speciale. Prefer să stau şi să citesc o carte în timpul liber decât să mă uit la televizor. Mă relaxeaz foarte mult atunci când stau şi citesc. Îmi place să ascult muzică atunci când am timp şi să mă pregătesc pentru celelalte materii. 

 Ce-i place
În timpul liber mă relaxez ascultând muzică. Îmi place să citesc şi să mă pregătesc pentru şcoală. Apreciez oamenii de la care ai întotdeauna ce învăţa, sinceri şi cu simţul umorului.

Ce nu-i place
Să stau degeaba, urăsc plictiseala. Nu-mi plac oamenii care mint, şi se dau a fi prieteni numai pentru a-şi atinge un scop.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite