Slatina: Deşi are gripă porcină, a născut o fetiţă sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La secţia de Obstetrică-Ginecologie accesul vizitatorilor este interzis. foto: Mihaela Iancu
La secţia de Obstetrică-Ginecologie accesul vizitatorilor este interzis. foto: Mihaela Iancu

Tânăra de 18 ani din judeţul Dolj infestată cu A(H1N1) a născut prematur. Acesta este primul caz de îmbolnăvire la o gravidă înregistrat în judeţul Olt.

După ce 65 de persoane din judeţul Olt s-au îmbolnăvit de gripă porcină, iar alte 5 au murit din această cauză, o femeie din Dolj, infectată cu virusul A(H1N1) a adus pe lume un copil perfect sănătos. Florentina Dumitru, de 18 ani, din localitatea Băileşti, judeţul Dolj, a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina în urmă cu o săptămână. Miercuri au venit însă rezultatele care confirmau îmbolnăvirea cu virusul A(H1N1). Florentina a născut o fetiţă, iar starea de sănătate a celor două este bună. „Tânăra s-a internat acum o săptămână, gravidă în aproape nouă luni, şi se simte foarte bine“, a spus medicul ginecolog Ştefan Nedelea, de la Secţia de Obstetrică-Ginecologie II a SJU Slatina. 

Cazul i-a uimit pe medicii slătineni

Florentina Dumitru era gravidă în 35 de săptămâni şi a născut marţi, înainte de termen, însă şi mama, şi copilul se simt bine. „Pacienta a născut prematur o fetiţă cu greutatea de peste 3 kg. Starea de sănătate a mamei, dar şi a copilului, este una bună“, a explicat Cristina Tihan, purtătoarea de cuvânt  a SJU Slatina. Secţia de Obstetrică-GinecologieII este acum în carantină, iar accesul vizitatorilor este interzis.
Acest caz i-a uimit chiar şi pe medicii slătineni pentru că, în urmă cu o săptămână, o gravidă din Huedin, judeţul Cluj, bolnavă de gripă porcină, a murit la câteva zile după ce a născut prin cezariană. Copilul a fost salvat. Odată cu femeia din Dolj au mai fost confirmate alte 4 cazuri de gripă porcină în Olt. Este vorba despre un salariat de 48 de ani din Slatina, un pensionar de 71 de ani, din localitatea Dobrosloveni, un pensionar de 49 ani din Caracal şi un altul de 50 ani tot din Caracal. Cei patru pacienţi, cu excepţia pensionarului de 49 ani care este internat la Spitalul Municipal Caracal, sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite