Slatina: Denisa Odăianu, o mare speranţă a naiului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să cânte de la vârsta de 10 ani, pasiunea pentru muzică moştenind-o de la părinţii ei. Este una dintre cele mai talentate interprete la nai, din ţară.

În urmă cu patru ani s-a înscris în clasa de nai a Centrului Cultural „Tudor Gheorghe” din Izbiceni. A îndrăgit pe loc acest instrument muzical şi a devenit în scurt timp o cântăreaţă desăvârşită. Dragostea pentru muzică a moştenit-o de la părinţii săi care au fost cântăreţi renumiţi în sudul judeţului Olt. Prin talentul său şi dăruirea pentru muzică a obţinut multe premii la unele dintre cele mai importante festivaluri de muzică din ţară. „Încă de mică am fost introdusă în lumea muzicii. Părinţii mei au fost cântăreţi, mama a cântat la cobză, iar tatăl meu la fluier. Ei mi-au dăruit pasiunea pentru muzică şi m-au încurajat în tot ceea ce am făcut până acum. Deşi la început a fost mai greu, am învăţat destul de repede să cânt la nai, iar acum este o plăcere pentru mine atunci când interpretez o melodie”, a spus tânăra interpretă.


Repetiţii în fiecare zi


Este o persoană foarte ambiţioasă şi muncitoare. Timpul liber şi-l petrece în sala de repetiţii alături de ceilalţi copii talentaţi ai Centrului Cultural „Tudor Gheorghe”. Îşi doreşte să devină una dintre cele mai bune cântăreţe la nai, iar pentru a-şi îndeplini visul  munceşte foarte mult. A obţinut locul întâi alături de ansamblul „Hora” din Izbiceni, la festivalurile „De Dor de Primăvară ”, „Floare de Tei”, „Căluşul Românesc” şi „Cântecele Oltului”, festival care a avut loc la Călimăneşti. Toate aceste premii au determinat-o să îşi dorească să urmeze o carieră în muzică. „Muzica ocupă un loc foarte important în viaţa mea. Îmi place ceea ce fac şi aş vrea să continui ce am început. Vreau să urmez liceul de muzică, iar după aceea Conservatorul. Am învăţat că numai prin muncă şi multe ore de repetiţii poţi să devii cineva în acest domeniu”, ne-a mărturisit Denisa.


A vrut să devină violonistă


Deşi marea sa dragoste este naiul, la început Denisa a vrut să devină violonistă. A îndrăgit naiul pentru frumusetea şi sunetele deosebite pe care le produce acest instrument. Acum este una dintre marile speranţe ale naiului românesc şi speră să cucerească lumea prin talentul şi dăruirea sa. Reuşeşte să aibă rezultate bune atât la şcoala cât şi la nai. „Încă sunt la început, dar îmi doresc foarte mult să devin cunoscută prin melodiile interpretate la nai. Nu am neglijat niciodată şcoala şi încerc întotdeauna să am note cât mai bune, Mai am foarte mult de muncă pentru a-mi îndepini visul, dar sunt sigură că prin multă ambiţie şi voinţă, oricine poate reuşi, oricât de greu ar fi”, a spus Denisa, tânăra interpretă.


Profil:
Născută: 30.10.1996, Sibiu
Studii: Elevă în clasa a VII-a, Şcoala Izbiceni
Idealuri: Vrea să devină una dintre cele mai cunoscute interprete la nai

Întrebări:
Ce îi sfătuieşti pe tinerii care vor să urmeze o carieră muzicală?
D-O- Tinerii trebuie să înveţe să devină mai responsabili şi mai muncitori. Numai prin ambiţie şi multe ore petrecute la repetiţii poţi reuşi să ajungi unde ţi-ai propus.
Care sunt melodiile preferate?
D.O. Cel mai mult îmi plac horele. Au un ritm dinamic şi sunt foarte uşor de cântat la nai. În timpul liber ascult aproape toate genurile de muzică, de la dance, la muzică populară. Îmi place să ascult muzică bună.
Ce-i place
Admir oameni corecţi. Îmi place atunci când oamenii se implică  şi participă activ la activităţile desfăşurate în cadrul comunităţii. Consider că cea mai mare calitate a unui om este sinceritatea.
Ce nu-i place
Oamenii care promit şi uită să se mai ţină de promisiunile făcute. Nu-mi place că tot mai mulţi oameni ignoră efectele poluării asupra mediului înconjurător.Poluarea reprezintă cea mai mare ameninţare atât pentru oameni cât şi pentru mediu.





Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite