Slatina: De ziua ei, se roagă pentru sănătatea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mari şi Sorin aşteaptă cu speranţă ajutorul semenilor.
Mari şi Sorin aşteaptă cu speranţă ajutorul semenilor.

Tânărul slătinean a descoperit în urmă cu două luni că suferă de cumplita boală, singura lui şansă fiind un transplant de măduvă cu celule stem.

Povestea de iubire a celor doi slătineni, Mari Ristea, de 23 de ani, şi Sorin Nica, de 26 ani, a început în urmă cu şase ani. Până nu demult, se gândeau la căsătorie şi la copii. Viaţa le-a dat însă în urmă cu două luni cea mai grea lovitură: tânărul a aflat că suferă de leucemie acută mieloblastică (M2) şi că trebuie să facă urgent un transplant de măduvă cu celule stem.

În urmă cu jumătate de an, Sorin a început să aibă dureri de cap şi transpira abundent. „La sfârşitul lunii septembrie 2009, s-a simţit foarte rău şi am mers cu el la Urgenţă. I s-au făcut mai multe investigaţii, iar medicul de aici ne-a spus că bănuieşte că ar fi vorba de leucemie. Am fost trimişi la Bucureşti, la Spitalul Colţea, unde i s-au făcut alte analize care au confirmat că are leucemie“, povesteşte cu lacrimi în ochi Mari, iubita lui Sorin.

„Am şi uitat că este ziua mea“

Astăzi, tânăra împlineşte 23 de ani. Din cauza problemelor de sănătate ale iubitului, a şi uitat că este ziua ei de naştere, pe care altădată o sărbătorea împreună cu familia şi prietenii. Acum, Mari s-ar mulţumi cu un tort şi o lumânare pentru a-şi pune o dorinţă. „Am şi uitat că este ziua mea. Nu-mi mai stă capul la aşa ceva. Cred că dacă aş avea un tort şi o lumânare, mi-aş pune o dorinţă, singura pe care o am acum: aceea ca Sorin să se facă bine, să ne ajute Dumnezeu să strângem cei 150.000 de euro necesari pentru operaţie“, mărturiseşte tânăra cu glasul tremurând.

Sărbătorile de iarnă de anul acesta au fost cele mai triste din viaţa lor, însă nu şi-au pierdut speranţa. Au împodobit brăduţul, aşa cum făceau în fiecare an, în vremurile bune.

Cum îl puteţi ajuta pe Sorin

Cei care vor să îl ajute pe Sorin pot depune bani în conturile deschise la Raiffeisen Bank pe numele Liliana Bărbuică:
RO24RZBR0000060012193928 lei
RO40RZBR0000060012193931 euro

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite