Slatina: David Nicolae Marcu îşi doreşte să fie un Bruce Lee al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai opt ani, a obţinut numeroase medalii la competiţiile de arte marţiale la care a luat parte şi e hotărât să devină cel mai bun karateka din ţară.

A aflat despre karate de la televizor şi a hotărât că trebuie să practice şi el artele marţiale. S-a înscris la Clubul ACS Scorpion Do Slatina, fiind pregătit de Cristi Rezeanu, iar în prezent este unul dintre cei mai buni sportivi de vârsta sa. „Când le-am spus părinţilor că îmi place acest sport şi că vreau să-l practic, s-au bucurat foarte mult. Aveam şase ani atunci. Tati a venit cu mine să mă înscriu la club şi am început antrenamentele. În primele zile, mi s-a părut greu. Chiar nu credeam că mă voi descurca. M-am obişnuit însă repede, iar acum mi se pare uşor ceea ce fac“, povesteşte David. Deşi are un program încărcat, elevul nu se plânge. „Dimineaţa merg la şcoală, apoi îmi fac lecţiile, pe care le termin foarte repede, mă joc, mă odihnesc un pic, iar seara merg la antrenamente. Nu mă plictisesc, pentru că fac totul organizat şi cu drag. Îmi place şi şcoala, dar şi sportul“, mai spune băiatul.

David a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de karate, reuşind să obţină rezultate bune. Are în palmares şapte medalii, majoritatea fiind pentru locul I. La Campionatul European desfăşurat anul trecut, în Germania, s-a clasat pe poziţia a patra. În prezent, se pregăteşte pentru europenele de karate care vor avea loc la jumătatea lunii noiembrie, în Polonia. „Îmi propun să obţin locul I. Va fi greu, pentru că vor fi mulţi concurenţi buni acolo, dar sper să fie bine. Nu vreau să îmi dezamăgesc părinţii şi nici pe domnul antrenor“, mărturiseşte micul karateka.

Elev model, croit să devină inginer

David spune că îl are ca model pe Bruce Lee şi că îşi doreşte ca, într-o zi, să ajungă să practice karate la nivelul acestuia: „Vreau să fiu un Bruce Lee al României. Ştiu că este greu să ajung atât de departe, dar nu cred că e imposibil. Dacă voi munci şi voi fi serios, sunt convins că voi putea să-mi îndeplinesc visul“.
Elev în clasa a II-a la Şcoala George Poboranu din Slatina, David se numără printre cei mai buni din clasă. Îi place să înveţe şi are „foarte bine“ pe linie, spune el. „Cel mai mult mă atrage matematica, dar şi celelalte materii sunt frumoase. Nu mi se pare dificilă niciuna. Când voi fi mare, îmi doresc să devin inginer. Mi-e dragă mie această meserie. Dar nu voi renunţa la karate, voi continua cu amândouă“, încheie elevul. David iubeşte şi fotbalul, echipa lui preferată fiind Rapid, însă artele marţiale rămân marea sa pasiune.

Profil
NĂSCUT. 8 februarie 2002, Slatina.
STUDII. Elev în clasa a II-a la Şcoala George Poboran din Slatina.
IDEAL. Vrea să devină inginer.

Ce-i place
„Cel mai bine mă simt atunci când ies să mă joc cu copiii, să bat mingea pe afară. Îmi place însă şi să învăţ şi petrec mult timp şi în faţa calculatorului. Este frumos şi când merg la plimbare prin parc, cu părinţii.“

Ce nu-i place
„Să iau note mici şi să fiu certat de părinţi. Nu îmi place nici atunci când sunt obligat să fac anumite lucruri împotriva voinţei mele.“

Întrebări şi răspunsuri
Care a fost cea mai grea competiţie la care ai participat?
Campionatul European de anul trecut, din Germania. Au fost foarte mulţi concurenţi acolo şi mi-a fost greu, pentru că nu ştiu limba şi nu înţelegeam ce vorbesc. Trebuie să recunosc că am avut emoţii mari la început, dar au trecut şi totul a ieşit bine.

Ai suferit vreo accidentare în timpul pregătirilor sau la competiţii?
Gravă, niciuna, dar uşoare am avut. Mă mai lovesc la antrenamente, pentru că ţi se întâmplă oricât de atent ai fi, dar lucrul acesta nu mă sperie. 


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite