Slatina: Dascălii dau proba pentru catedre în faţa camerelor video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a scos la concurs cel mai mic număr de posturi titularizabile din ultimii ani. Concurenţa este acerbă, cele 20 de catedre fiind disputate de 1366 de candidaţi, aşa că IŞJ Olt a luat măsura instalării de camere video în sălile de concurs.

Titularizare de foc la Olt: se bat cu sutele să predea

“Vom supraveghea video sălile de examen de la corpurile A şi B ale Colegiului “Nicolae Titulescu” Slatina, cele ale corpurilor A şi B – Colegiul Metalurgic Slatina şi Şcoala “Cosntantin Brâncoveanu”. În funcţie de numărul candidaţilor stabiliţi la închiderea aplicaţiei de astăzi (joi- nr.), în urma validării fişelor de concurs, vom şti în câte săli se va organiza examenul.”, spune inspectorul şcolar resurse umane Valeria Diaconu. Din cele trei centre de examen, doar la Metalurgic există supraveghere video, însă doar pe holuri.

Examenul scris, pe 13 iulie

Absolvenţii din acest an au fost aşteptaţi până ieri la ora 17.00 să-şi valideze fişa de înscriere. Ei au fost nevoiţi să aducă adeverinţe care să ateste că au absolvit studii universitare sau de master, media având importanţă pentru departajare. În urma acestei proceduri se va stabili numărul celor care vor susţine pe 13 iulie proba scrisă. “La ambele centre de înscriere, câte 25 de dosare au fost pentru detaşare, doar câte cinci intrând la concurs, restul fiind detaşaţi pe posturi în urma punctajului obţinut. Vineri vor susţine proba practică acei candidaţi care au optat pentru posturi cu catedre vocaţionale sau de meserii. Proba este eliminatorie, notată cu admis sau respins, iar rezultatul nu poate fi contestat”, a precizat Valeria Diaconu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite