Slatina: Dascăli de nota 1 - au picat la sport şi religie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre viitorii dascăli nu au  reuşit să obţină nota 10. Pe mulţi dintre aceştia nota 7 îi mulţumeşte pentru că astfel pot să pună mâna pe un post călduţ la catedră.

Emoţii mari aseară pentru sutele de candidaţi care s-au luptat pentru un post în învăţământul oltean. Rezultatele examenului de titularizare care a avut loc pe 14 iulie la Slatina au fost afişate la ora 21.00, la centrele de la colegiile unde a fost susţinut. Cei mai mulţi au obţinut note între 1 şi 4,99, iar cinci au luat numai punctul din oficiu. 212 de viitori dascăli au reuşit să ia note între 5 şi 5,99, iar 193 între 7 şi 7,99. Cei mai puţini sunt profesorii care au luat note peste 9, numai 28 dintre ei rezolvând aproape perfect subiectele.
Cea mai mare notă la examenul de titularizare din acest an a fost 9,85 şi a fost obţinută învăţătorul Constantin Truică din comuna Brebeni.

„Mă aşteptam la o notă mai mare”

Mulţi candidaţi sunt nemlţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de titularizare. „Am concurat pentru un post de profesor de istorie şi am luat 5,90. Examenul mi s-a părut foarte greu faţă de cel de anul trecut. A fost mult mai elaborat. Nu sunt mulţumită deloc de rezultat, mă aşteptam la o notă mai mare. Nu voi depune contestaţie pentru că nu cred că mă ajută cu ceva”,  a spus Cristina Terci, din Slatina. „Anul trecut lucrările s-au corectat la Slatina şi s-au luat note mult mai mari. Anul acesta, din ce am înţeles, corectura s-a făcut în alt judeţ. Am văzut că s-au luat multe note mici”, a adăugat ea. „Sunt total nemulţumită de rezultat. Am luat o notă foarte mică şi voi depune contestaţie”, a spus un alt profesor care a candidat pentru un post în învăţământul oltean. 
Au fost însă şi dascăli bucuroşi de rezultatele obţinute. „Am luat 7,20. Nota a fost corectă. Sunt mulţumită de rezultat şi nu voi depune contestaţie”, a spus Mădălina Marcu, candidat pentru un post de educator. „Nu mi s-au părut grele subiectele. Au fost acesibile.  Ultimul subiect a fost interpretabil, dar a fost uşor. Am luat 7,65 şi sunt mulţumită”, a spus Lorena Burlan, care a candidat tot pentru un post de educator.

18 candidaţi pe loc
La examenul de titularizare care a avut loc pe 14 iulie la Slatina s-au înscris aproximativ 1.400 de candidaţi pentru cele 77 de posturi scoase la concurs. Examenul s-a susţinut la Colegiul Tehnic Metalurgic şi Colegiul Naţional Radu Greceanu din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite