Slatina: Dănuţ Bogoi aplanează conflictele dintre vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este poliţist de proximitate din 2005 şi răspunde de partea de jos a oraşului. Participă la şedinţele locatarilor, la cele cu părinţii, ascultă problemele cetăţenilor şi înceară să le rezolve cât mai repede.

A visat încă din copilărie să devină poliţist pentru că îi plăcea ordinea şi disciplina, dar mai ales, să ajute oamenii. După liceu s-a înscris la Şcoala de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, apoi a urmat Facultatea de Drept Craiova.  „ Tata a fost cel care m-a determinat să urmez o şcoală militară pentru că într-o astfel de instituţie înveţi multe şi poţi ajuta oamenii. După facultate am lucrat la Poliţia Calafat, apoi am fost multat la Craiova. Din anul 2000 sunt la Poliţia municipiului Slatina”, a povestit Dănuţ Bogoi. Din 2005 este poliţist agent şef principal la Poliţia de Proximitate. Este pe teren şase ore pe zi, stă de vorbă cu oamenii, le ascultă probleme şi încearcă să le rezolve cât mai repede posibil.  „Încerăm să aplanăm conflictele dintre vecini sau dintre locatari. Până ajung la noi, unele persoane îşi găsesc refugiul în consumul exagerat de băuturi alcoolice. Cu ele este cel mai greu de mediat conflictul, pentru că sunt persoane irascibile. În rest, comunicăm bine cu cetăţenii şi de cele mai multe ori reuşim să le rezolvăm problemele”, a spus poliţistul.

Îi învaţă pe pensionari cum să se ferească de infractori

Dănuţ Bogoi cunoaşte toate problemele cetăţenilor din zona de care răspunde. „Rolul poliţistului de proximitate este să îi facă pe cetăţeni să se simtă în siguranţă. Noi suntem puntea de legătură între comunitate şi instituţiile care le pot rezolva problemelor”, a mai spun Bogoi. El îi ajută pe cetăţeni să pună capăt coflictului cu vecinii şi este prietenul copiilor, pe care îi învaţă cum să se ferească de infractori. Este foarte mândru că băiatul lui are de gând să îi calce pe urme. „Când era mic, fiul meu vroia să devină medic. Pe parcurs s-a răzgândit. Acum îşi doreşte să ajungă poliţist şi sunt foarte mândru că a ales acesată meserie. Îl voi susţine şi îl voi sprijini atât material, cât şi moral”, a încheiat poliţistul.

:
Născut. 29 septembrie 1972, comuna Movileni, judeţul Olt
Studii.   Şcoala de poliţie Vasile Lascăr Cîmpina, Facultatea de Drept Craiova
Familie. Căsătorit, un copil

Ce-i place
Să petrec timpul liber împreună cu familia, să mergem în excursii şi să ne plimbăm în aer liber. Îmi plac  activităţile sportive, în special pescuitul şi înotul. 

Ce nu-i place
Nu suport să fiu minţit. Detest omamenii neserioşi, prefăcuţi pe cei egoişti. Nu suport dezinteresul unora dintre cetăţeni faţă de lucrurile promise. Nu îmi place să fiu inutil. 


Cum e munca de poliţişt?
Nu este chiar atât de uşoară cum se vede din afară. Aş putea spune că e un pic complicată. Întotdeauna vor fi mulţumiri şi nemulţumiri din partea cetăţenilor. Dar asta este, nu putem mulţumi pe toată lumea.


Aţi regretat vreodată că aţi ales această meserie?

Nu, niciodată. Îmi place meseria pe care mi-am ales-o şi o fac cu drag. Prin ea pot face ceva pentru oameni, îi pot ajuta, iar acest lucru este minunat. 



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite