Slatina: Daniela Diaconu se întreţine din bursa Dinu Patriciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este bursieră a Fundaţiei Dinu Patriciu şi este pasionată de fizică şi de proiectele sociale. Face voluntariat şi visează la o carieră în telecomunicaţii.

Încă din primii ani de liceu a înţeles cât de important este să înveţi. Drept răsplătă a primit şi o bursă din partea Fundaţiei Dinu Patriciu, iar acest lucru a motivat-o să se implice mai mult în proiectele extraşcolare. „Nu credeam că la noi în România cineva te poate premai dacă ai rezultate bune la învăţătură şi dacă faci acţiuni de voluntariat. După ce am văzut că mediile mele şi CV-ul au impresionat  fundaţia Dinu Patriciu, mi-am promis că voi face mult mai mult ca să îmi ajut semenii”, a spus Daniela.

A învăţat să facă analiza apei

S-a implicat în foarte multe proiecte, dar cel mai mult i-a plăcut o acţiune pe care a făcut-o împreună cu colegii de la Ecoteam de la Colegiul Naţional Ion Minulescu pe Chieşe Sohodorului. Au adunat gunoaie, au plantat copaci şi au învăţat să facă analiza apei. „Când începi să te implici în diferite proiecte nu îţi dai seama cât de utile îţi vor fi mai târziu. Te învaţă să te descurci, să fii organizat, să ai iniţiativă. De exemplu, când am fost pe Cheile Sohodurului am testat apa şi am văzut că în locurile unde vin turiştii este poluare”, a explicat tânăra.

Se întreţine din bursă


Vorbeşte cu multă pasiune despre cum i-au schimbat viaţa acţiunile de voluntariat şi cum a reuşit să se întreţină singură la o vârstă fragedă. „Mi-am devoltat modul de a gândi, mi-au schimbat caracterul, mi-am îmbogăţit cultura generală şi am descoperit frumuseţea vieţii. Acum ori de câte ori văd gunoaie în păduri le strâng, fără să stau să mă gândesc că nu le-am aruncat eu”, a spus Daniela.
Acum încearcă să convingă şi alţi tineri să depună dosare şi proiecte şi să câştige unul din numroasele premii oferite de Fundaţia Dinu Patriciu la Gala Premiilor în Educaţie. Daniela face parte din echipa „Anunţă gala în şcoala ta” de la Colegiul Ion Minulescu. „Pe mine bursa pe care am obţinut-o m-a ajutat să mă întreţin singură. Părinţii mei stau la ţară, iar sora mea este studentă. Nu au mai fost nevoiţi să îmi dea aşa mulţi bani pentru că eu prin forţele mele proprii am reuşit să obţin 200 de lei în fiecare lună. Acest lucru le spun colegilor mei, profesorilor atunci când le prezentăm concursul Gala Premiilor din Educaţie. Eforturile lor, proiectele în care se implică pot ajunge să fie premiate. Nu trebuie decât să se încrie şi să îşi prezinte realizările şi pot câştiga bani”, a spus Daniela.
Daniela şi echipa ei vor înscrie şi colegiul lor în competiţie. „La Gala Premiilor în Educaţie se pot înscrie elevi, profesori, diferite proiecte şi chiar şcolile. Noi o să înscriem colegiul nostru Ion Minulescu care este o şcoală de renume, cu mulţi elevi olimpici şi profesori buni”, a explicat Daniela.


NĂSCUTĂ
26 decembrie 1991, Slatina
STUDII
Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Ion Minulescu
FAMILIE
O soră

CE-I PLACE
Iubesc fizica, este disciplina care mă reprezintă, iar atunci când lucrez la fizică, mă relaxez. În timpul liber ascult muzică uşoară şi îmi place să ies cu prietenii îi aer parc, la pădure.

CE NU-I PLACE
Nu suport persoanele care nu sunt punctuale. Consider că dacă respecţi ora la care trebui să fii într-un loc, să faci un lucru, te respecţi pe tine şi pe cei din jur. Nu-mi place să fiu minţită.

De ce este important ca tinerii să se implice în activităţile extraşcolare?

Pentru că îi ajută să se maturizeze, să înveţe lucruri noi, să fie organizaţi. Petrec timp cu alţi tineri de vârsta lor, fac lucruri interesante şi se şi distrează.

Cum reacţionează elevii şi profesorii atunci când le prezentaţi Gala Premiilor în Educaţie?
La început sunt sceptici, dar după ce le explici şi le spui valoarea premiilor, apare factorul material care îi convinge. Eu şi colegele mele suntem un exemplu că acest proiect, fundaţia, gala, sunt lucruri foarte serioase.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite