Slatina: Daniel Bunciu prepară paste pentru italieni şi shaorma pentru slătineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel visează să îşi deschidă un restaurant în Slatina
Daniel visează să îşi deschidă un restaurant în Slatina

A fost bucătar în cele mai renumite restaurante din Veneţia. A renunţat la Italia pentru a veni în Slatina să prepare cea mai bună shaorma slătinenilor.

Cu toate că şi-a dorit să devină fotbalist, Daniel şi-a dat seama că este mai pasionat de bucătărie decât de sport. În urmă cu un an s-a angajat la un fast-food deschis de un prieten, iar acum este cunoscut de clienţii săi pentru modul în care le prepară shaorma. Este o persoană comunicativă şi îşi întâmpină toţi clienţii cu zâmbetul pe buze. „ Îmi căutam un loc de muncă, iar un prieten vroia să îşi deschidă un fast-food. M-a angajat şi aşa am ajuns să fac shaorma. Nu mai preparasem shaorma niciodată, dar nu a fost greu deloc, am învăţat într-o oră. Ca să prepari o shaorma ca la carte şi să fie bună trebuie ca toate ingredientele să fie proaspete. Se face din cartofi prăjiţi, castraveţi, maioneză, salată, carne de pui şi diferite sosuri în funcţie de preferinţele clientului. La sfârşit, se înveleşte într-o lipie”, a explicat Daniel

Inventează reţete de mâncare

În copilărie a îndrăgit foarte mult sportul şi a practicat judo şi fotbal. În liceu s-a apucat să gătească pentru prima oară şi îndrăgit pe loc arta culinară. Îi place să petreacă foarte mult timp în bucătărie şi inventează tot felul de reţete şi mâncăruri noi. „La început totul a fost o joacă pentru mine, însă pe parcurs, a început să-mi placă foarte mult să stau în bucătărie şi să gătesc. Prima dată am preparat mâncăruri tradiţionale româneşti, care erau mai uşor de gătit. Mi-a venit ideea de a încerca şi altceva şi am început să inventez propriile mele reţete. Bucătăria este un mod de a mă relaxa şi în acelaşi timp de a mă perfecţiona”, a spus Daniel, tânărul bucătar.

A fost bucătar în Veneţia

Experienţa de bucătar a dobândit-o în Italia, în primul loc unde Daniel a învăţat să gătească ca la carte. A lucrat în Veneţia, într-unul dintre cele mai renumite restaurante din oraş. Datorită pasiunii şi talentului său a devenit într-un timp foarte scurt un as al bucătăriei italiene. Aici a învăţat de la cei mai buni bucătari cum se prepară renumitele mâncăruri italiene şi „a furat” foarte multe reţete. „A fost o experienţă fantastică perioada în care am stat în Italia, la Veneţia, ca bucătar. Când m-am angajat nu ştiam prea multe despre bucătăria italiană. Am învăţat de la cei mai buni bucătari de acolo cum se prepară mâncărurile tradiţionale italiene şi am devenit ajutor de bucătar. Ştiu cum se prepară spaghetele, lasagna şi multe preparate din peşte, care sunt la mare căutare acolo ”, ne-a povestit Daniel. Tânărul visează să îşi deschidă un retaurant cu specific italian şi să le poată gîti slătinenilor ce a învăţat peste hotare. Pentru moment îi serveşte cu o shaorma delicioasă.



Născut: 28.11.1984, Slatina
Studii: Liceul de Construcţii Slatina
Idealuri: să publice reţetele inventate de el

Întrebări:

Ce ţi-a plăcut în Italia?
D.B. „În primul rând Veneţia. Este un oraş superb, liniştit şi cu o atmosferă deosebită care te vrăjeşte de prima dată când îl vizitezi. Mi-au plăcut oamenii de acolo care sunt foarte liniştiţi şi relaxaţi, nu ca la noi mereu grăbiţi şi stresaţi. ”

Câte reţete de mâncare ai inventat?
D.B.” Sincer să fiu le-am pierdut numărul. Pur şi simplu mă apuc de gătit, iar ideile îmi vin pe loc, nu îmi propun dinainte să realizez un anumit fel de mâncare. Îmi place să combin bucătăria italiană cu cea românească atunci când gătesc ”

Ce-i place
Respect oamenii care au un comportament normal, cei care au bun simţ şi sunt sinceri. Cred că ar trebui să învăţăm să ne respectăm unii pe alţii.
 Îmi place ca în timpul meu liber să călătoresc şi să văd locuri şi oameni noi.

Ce nu-i place
Felul în care tinerii din ziua de astăzi înţeleg libertatea şi modul în care se comportă, mă uimeşte. Nu îmi place că încă societatea românească a rămas necivilizată şi plină de oameni care nu vor să evolueze.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite