Slatina: UPDATE/ S-a confirmat: cele două femei din Olt au gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre paciente este o tânără de 17 ani, însărcinată, care a fost internată de urgenţă la Craiova. Celor două femei le-au fost recoltate probe, iar în prezent se aşteată rezultatul de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. 

UPDATE ORA 14.00 Reprezentanţii DSP Olt au primit în urmă cu puţin timp rezultatul probelor trimise la Bucureşti în cazul celor două femei din Olt, suspecte de gripă porcină. "Suspiciunea de gripă porcină a fost confirmată de cei de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Atâta tânăra gravidă cât şi femeia din Slatina sunt purtătoare ale virsului AH1N1. Ambele vor urma tratament de specialitate", a spus Gabriela Gogiu.

UPDATE ORA 11.00 Prima care s-a prezentat la spital este femeia, de 62 de ani, din municipiul Slatina. Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ea a ajuns la unitatea medicală pe 10 februarie, prezentând tuse, cefalee, mialgin, astenie, expectoraţie şi disnee, simptome pe care le are un pacient ce a intrat în contact cu virsul gripal AH1N1. Bolnava a fost internată de urgenţă în secţia de Anestezie Terapie Intensivă, unde se află şi în prezent. Tânăra de 17 ani, din comuna Schiru Greci, care este gravidă în luna a şasea, a ajuns la spital pe 12 februarie. Cadrele medicale au decis să o transfere imediat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru îngrijiri medicale de specialitate. „Celor două paciente le-au fost recoltate probe, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Aşteptăm rezultatul pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului. Până atunci, pacientele vor rămâne sub supravegherea medicilor”, a spus Gabriela Gogiu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

O altă femeie de 57 de ani, din comuna Brastavăţu , a fost suspectă de gripă porcină, săptămâna trecută, însă rezultatul probelor trimise în Capitală a infirmat prezenta virusului gripal.

DSP Olt în alertă

Reprezentanţii DSP Olt spun că, în cazul în care se stabileşte că cele două femei au  gripă porcină, este posibil ca şi persoanele cu care au intrat în contact să fi luat virusul gripal de la acestea. „Dacă diagnosticul va fi confrmat, cele două paciente vor rămâne în continuare sub supravegherea medicilor şi vor urma tratament de specitate”, a mai spus Gogiu.

Infobox:

Cinci persoane suspecte de gripă porcină

Până în prezent, în sezonul rece 2010-2011, cinci cazuri de persoane suspectate de gripă porcină au fost înregistrate la nivelul  judeţului Olt. Dintre acestea, trei au fost infirmate, iar la celelalte două suspiciuni de gripă pandemică încă se aşteaptă rezultatele probelor trimise la Bucureşti.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite