Slatina: Criză vs sănătate: Vrea să îşi doneze un rinichi ca să scape de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Comisaru îşi vinde sănătatatea ca să scape de criză. Bărbatul este dispus să îşi doneze un rinichi, iar cu banii din recompensă vrea să ducă un trai decent.

Are 60 de ani şi o pensie de 495 de lei. Ca să scape de datorii a ales o metodă mai puţin obişnuită, vrea să doneze un rinchi şi aşteaptă ca persoana careia îi va salva viaţa să îi dea o recompensă. „Dumnezeu mi-a dat sănătate, iar eu acum trebuie să salvez pe cineva. Am nevoie de bani, nu cerşesc, nu întind mâna ca să atrag mila oamenilor. Vreau să fac un bine şi mă gândesc că poate vou fi răsplătit pentru asta”, a spus Petre Comisaru.

„Acum, la bătrâneţe trebuie să fac un gest disperat”

Bărbatul a dat anunţuri în ziare, pe internet, dar nimeni nu îl ia în serios. „Multora li se pare imposibil aşa ceva. Cum să îţi dai un rinchi? Ei bine, dacă eşti încolţit, faci orice. Nu pot să spun că îl vând pentru că este ilegal, dar am recurs la acest gest ca să scap de probleme”, a spus donatorul. Bărbatul a fost gestionar, apoi după Revoluţie a început mici afaceri. A muncit din greu, dar după o vreme au apărut probleme în familie, a divorţat, s-a îndepărtat de familie, iar avocaţii şi procesele l-au sărăcit. „De 4 ani umblu prin tribunale şi nu mai am ce să dau la avocaţi. Am vândut maşina, iar acum stau în casa părintească din comuna Slătioara. Viaţa mea a luat o întorsătură urâtă, iar acum, la bătrâneţe trebuie să fac un gest disperat”, a spus Petre Comisaru.
Dacă nu va găsi în Slatina un o persoană căeria să îi doneze rinichiul, Petre vrea să meargă la Bucureşti. „Eu nu am pus un preţ pentru că nu se face aşa ceva. M-au întrebat câte unii, dar nu a fost nimic concret, aşa că am să merg la Bucureşti la un medic specialist care să mă ajute cu această problemă”, a spus bărbatul.

INFOBOX
Cât costă un rinchi pe piaţa neagră

Chiar dacă vânzarea de organe este ilegală, conform legii nr 2 din 1998 „Art. 16. – Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani fapta persoanei de a dona ţesuturi şi/sau organe umane în scopul obţinerii unor foloase”, pe internet circulă diferite anunţuri postate de oameni care vor să îşi vîndă organele . Preţul unui rinichi variază între 7 000 şi 30 000 de euro, iar un plămân costă între 10 000 şi 20 000 de euro.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite