Slatina: Criză la primărie: Artezienele au program de funcţionare, iar jumătate din becuri sunt oprite noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au trecut la economii drastice şi cer reducerea consumului de curent şi de apă cu 20%. Fântânile din oraş sunt mai mult de decor, iar becurile se sting.

Pentru că este criză, edilii au înţeles că trebuie să treacă la măsuri de reducere a cheltuielilor. Nu le numără angajaţilor hârtie consumată sau tuşul de la imprimantă, ci sting becurile în oraş şi opresc fântânile. Primarul Darius Vâlcov îi linişteşte pe cetăţenii îngrijoraţi care sună la primărie ca să anunţe că pe strada lor s-au ars câteva becuri. Ele funcţionează, numai că au fost desfiletate de angajaţii Serviciului de Iluminat. „Oamenii trebuie să ştie că nu au început să se ardă din senin becurile în oarş, ci le oprim noi pentru că trebuie să fim mai economi în această perioadă. Adică un bec merge, unul nu şi tot aşa”, a explicat primarul Darius Vâlcov.


Mai puţini comunitari concediaţi

O altă măsură anti-criză este şi oprirea fântânilor. Acestea vor funcţiona după un anumit program, în special seara, când ies slătinenii la plimbare. „Consumul de curent şi de apă va fi redus cu 20%. Este o măsură pe care trebuie să o luăm în acest an, iar banii economisiţi vor fi folosiţi pentru investiţii”, a spus primarul.
Oamenii însă nu înţeleg de ce becurile în oraş nu se sting când se luminează şi mai stau câteva ore aprinse. „Economia este bună, mai ales că e vorba de banii noştri, dar cred că s-ar mai economisi 20% dacă becurile în oraş s-ar stinge la 6.30 şi nu pe la 8.30 cum se întâmplă acum”, a spus Ionel Gongea, de 35 de ani, zidar.
Economii se vor face şi prin concediere a 35 de angajaţi din primărie, majoritatea poliţişti comunitari. Dacă la început edilii vorbeau de 77 de poliţiti care vor fi concediaţi, acum mai sunt 30, restul trecând la poliţia locală care se va înfiinţa în acest an.
„Şi eu cred că avem cam mulţi comunitari şi mai se plimbă şi cu maşinile prin oraş şi consumă debeaga benzină. Ar trebui să le dea biciclete. Ar fi mai ieftin şi mai ecologic”, a spus Dan Bălăban, de 19 ani, student.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite