Slatina: Criza a crescut vânzările magazinelor second-hand. Şi lumea bună cumpără haine la mâna a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul este luat cu asalt de clienţi
Magazinul este luat cu asalt de clienţi

Patroana unuia dintre magazinele second-hand deschise în Slatina în perioadă de recesiune ne vorbeşte despre afacerea sa.

Criza economică i-a făcut pe olteni să-şi îndrepte din nou atenţia asupra magazinelor cu haine second-hand. La Slatina „buticurile“ cu haine la mâna a doua sunt luate cu asalt încă de la primele ore ale dimineţii iar oamenii stau la coadă, mai ales dacă în geam sunt lipite afişe precum „Am primit marfă“ sau „Reducere 50%“. Slătinenii cumpără orice de la lenjerie intimă, haine, încălţăminte sau articole pentru casă. „Acum a venit frigul şi îmi caut o geacă pentru iarnă şi nişte cizme. Nu îmi permite bugetul să îmi cumpăr haine noi şi apelez la varianta asta“, spune o femeie în timp ce analizează o pereche de încălţăminte.

Preţul unei perechi de încălţăminte porneşte de la 10 lei şi ajunge până la 50 lei

Cu preţuri care nu depăşesc 80 lei în materie de haine de piele sau 50 lei dacă vorbim de încălţăminte de calitate, patronii magazinelor second-hand îşi freacă mâinile de bucurie.

„Oamenii sunt prea săraci ca să-şi cumpere lucruri scumpe“

Ioana State şi-a deschis anul acesta „prăvălia“ aşa cum îi place să o numească. Femeia a ales să-şi deschidă un magazin cu haine la mâna pentru că a crezut că această afacere merge cel mai bine în vremuri de restrişte. Şi-a vândut maşina pentru a pune business-ul pe „roate“ dar nu regretă că a făcut asta. „În mai am deschis magazinul. M-am gândit la această afacere pentru că şi eu am căutat tot timpul să-mi cumpăr haine de calitate, la preţuri mici. Am ţinut cont şi de criză, iar oamenii sunt prea săraci acum ca să-şi cumpere lucruri scumpe. Merge bine magazinul, nu pot spune foarte bine pentru că oamenii nu cheltuiesc nici măcar 1 leu pentru un lucru care nu le foloseşte la ceva, chiar dacă e foarte ieftin obiectul respectiv“, spune patroana.
Printre clienţii ei se numără oameni simplii cu venituri modeste dar îi trec pragul magazinului chiar şi persoane din lumea bună a oraşului. „Pot să spun că vin să cumpere din magazinul meu toate categoriile sociale, de la oamenii modeşti până la doctori, profesori sau asistente. Toţi clienţii mei caută lucruri de calitate la preţuri mici“, explică Ioana. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite