Slatina: Cristina Martin, o voluntară premiată pentru implicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pasionată de ecologie şi îi place să se implice în diferite proiecte de mediu sau de educaţie.

Are rezultate bune la învăţătură, dar nu studiul îi ocupă tot timpul, ci diferitele proiecte de care le desfăşoară. A început aceste activităţi în urmă cu câţiva ani împreună cu voluntarii de la EcoTeam de la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina. A adunat pet-uri, a împărţit pliante, a plantat flori şi copaci şi a înţeles cât este de important să-i înveţe pe alţii să protejeze mediul. „Încercăm să schimbăm mentalităţile oamenilor şi să le explicăm atât tinerilor cât şi celor mai în vârstă de ce este important să protejeze mediul, să respecte curăţenia şi să selecteze deşeurile înainte de a le arunca”, a explicat Cristina.
Tânăra vrea să urmeze secţia de inginerie chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti şi vrea să lucreze în domeniul mediului. „Fiecare proiect din care am făcut parte m-a impresionat, m-a ajutat să îmi descopăr noi calităţi, să învăţ lucruri noi. Descoperind problemele cu care ne confruntăm în protecţia mediului, m-am gândit că pot să ajut acest domeniu în viitor şi de aceea vreau să lucrez în chimia mediului”, a spus Cristina.

Îşi cumpără cărţi cu banii din bursă

Îi place să fie tot timpul în competiţie, iar cea mai mare provocare pentru ea este acum concursul „Anunţă Gala în şcoala ta”, organizat de Fundaţia Dinu Patriciu.
În urmă cu doi a început să primească bursa „Dinu Patriciu”, iar acum vrea să-i ajute şi pe alţi elevi talentaţi şi cu rezultate bune la învăţătură să se înscrie în competiţie şi să obţină premii sau chiar burse. „Acum doi ani doamna dirigintă ne-a prezentat fundaţia şi ne-a spus că putem să depunem dosarul şi să devenim bursieri ai fundaţiei. Nu mi-a venit să cred că puteam să obţin nişte bani în fiecare lună doar pentru că aveam medii mari şi mă implicam în activităţi sociale. Am obţinut bursa şi primesc lunar 200 de lei”, a spus tânăra.
Din aceşti bani îşi cumpără cărţile care o ajută în pregătirea pentru examenul de bacalureat şi admiterea la facultate.

„Fiecare proiect poate fi recompensat”

De aceea merge zilnic din şcoală în şcoală, din clasă în clasă şi stă de vorbă cu elevi şi profesori şi le explică de ce trebuie să se înscrie la „Gala Premiilor în Educaţie”. „Dacă echipa noastră care concurează cu 24 de echipe din toată ţara reuşeşte să impresioneze juriul prin modul în care a promovat această gală atunci şi noi putem câştiga unul din premiile puse în joc. Toată lumea are de câştigat, elevii, profesorii care se înscriu sau chiar şcolile. Sunt premii mari, iar sumele de bani oferite te stimulează şi îţi dau putere să mergi mai departe. Fiecare proiect, concurs câştigat de elevi şi profesori poate fi recompensat”, a spus Cristina.



NĂSCUTĂ
8 mai 1991, Slatina
STUDII
Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Ion Minulescu
IDEALURI
Vrea să lucreze în chimia mediului

CE-I PLACE
Nu aş putea să stau fără să mă implic în activităţi sociale, în acţiuni de voluntariat. Îmi place să ecologizez anumite zone, să plantez copaci, să ies cu prietenii în aer liber.

CE NU-I PLACE
Nu suport oamenii care nu se ţin de promisiuni, care vor să pară altceva decât sunt în realitate. Nu-mi plac mincinoşii, leneşii,  cei care nu protejează natura.

De ce aruncă oamenii gunoaiele în spaţiile verzi?
Ţine de educaţie. Mulţi s-au obişnuit să facă ce vor, să nu îi respecte pe cei din jur. Scopul nostru este să-i facem să înţeleagă de ce este important să protejeze mediul şi care sunt efectele pe termen lung ale acţiunilor lor.

Cine se poate înscrie la Gala Premiilor în Educaţie?
Oricine, elevi, profesori şi chiar şcolile. Unii profesori au fost interesaţi de această gală pentru a obţine premii în bani pentru elevii lor. Spun că este singura modalitate de a-i recompensa.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite