Slatina: Cristian Filip trăieşte printre flori şi porumbei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are o grădină plină de flori şi pomi fructiferi şi creşte porumbei, iepuri şi găini pe care le-a pus pe o pagină de internet.

A lucrat în laboratorul de crimininalistică al Şcolii de Poliţie din Slatina 11 ani, dar cel mai bine se simte în grădina lui plină de flori şi animale. Creşte porumbei, iepuri, câini, găini, flori şi pomi fructiferi şi poate să îţi vorbească ore în şir despre fiecare plantă sau vietate pe care o are în curte. „Totul a început în urmă cu 8 ani când m-am hotărât ca pe terenul pe care îl aveam să cultiv numai lalele şi să le fac o surpriză fiicei şi soţiei mele care sunt născute amândouă în luna aprilie. Am reuşit să fac acest lucru şi de atunci am început să cultiv flori. Grădina mea este înflorită de primăvara devreme până toamna târziu. Este cea mai mare pasiune a mea”, a spus Cristian Filip.

Vrea să aibă o seră de crini


Petrece în fiecare zi în grădină şi printre păsările şi animalele lui câte 6-8 ore şi îi place să aibă cât mai multe plante şi pomi exotici. „Am toţi pomii în curte, dar cel mai mândru sunt de castanul comestibil şi de alunul de pădure. Când ajung aici, la mine în grădini, mă relaxez şi uit de toate problemele”, a explicat Cristian. Visează să se ocupe de amenajarea grădinilor şi să aibă o seră de crini şi cât mai mulţi porumbei. Are 24 de voltaţi ţi 26 de voiajori şi cum majoritatea dintre ei sunt albi, mulţi dintre prietenii lui îl roagă să îi împrumute pentru nunţi. „Nu i-am dresat sau altceva pentru că eu îi cresc pentru mine, dar multe cunoştinţe mă roagă să îi dau la nunţi. Porumbeii albi sunt preferaţii mireselor şi am văzut că sunt foarte fericite atunci când văd la ieşirea din biserică mulţi prumbei. Soţia mea şi copiii mei se duc cu ei acolo pentru că îmi împărtăşesc această pasiune. Porumbeii mei se întorc de fiecare dată acasă şi până acum nu s-a rătăcit niciunul” a spus Cristian Filip.


NĂSCUT
21 decembrie 1974, Slatina
STUDII
Şcoala de Poliţie, Câmpina
FAMILIE
Căsătorit, doi copii

CE-I PLACE
Pasiunile mele sunt fotografia, pictura, păsările, animalele, florile, pomii fructiferi, dar şi literatura şi poezia. Uneori, mai scriu poezii dedicate persoanelor dragi mie.

CE NU-I PLACE
Nu suport prostia, minciuna, laşitatea şi lipsa de ocupaţie. Nu-i înţeleg pe oamenii care nu fac nimic şi care nu au nicio pasiune.


De ce nu mergeţi cu porumbeii la concursuri?
Pentru că întreţinerea lor este foarte scumpă. De exemplu un sac de seminţe costă 90 de lei, iar porumbeii mei îl termină în 2-3 zile. La concursuri te duci pe banii tăi, iar transportul lor este foarte sump. În plus, rişti să îi şi pierzi şi mie nu-mi place să rămân fără ei, Fiecare are ceva aparte şi sut ataşat de el.

Care este floarea preferată?
Cel mai mult îm place crinul. Este cea mai frumoasă, este maiestuoasă, dar în acelaşi timp şi delicată, are un miros special. Este şi un simbol regal. Visul meu este să am o seră unde să cultiv 1000 de bulbi de crini, adică toate speciile de crin.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite