Slatina: Cristian Buzatu, inginerul care dă tonul în Corul Millennium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează ca inginer electromecanic de 17 ani. A început să cânte la vârsta de 6 ani. A studiat vioara şi pianul, iar acum cântă în Corul Millennium.

A descoperit muzica în primii ani de viaţă. Pasiunea şi talentul le-a moştenit de la bunicul său. Înainte de a merge la şcoală, a învăţat să cânte la vioară. „În familia mea au fost mai mulţi muzicieni: bunicul şi câţiva verişori. Mama mea fiind directoarea Liceului Pedagogic la vremea respectivă, am luat legătura cu maestrul Alexandru Chirilă Stanciu, care mi-a pus vioara în mână la 6 ani“, povesteşte Cristian Buzatu. Câţiva ani mai târziu, vocea bună şi urechea muzicală l-au recomandat şi a început să cânte în cor. După 8 ani de vioară şi pian a fost nevoit să întrerupă activitatea muzicală, şcoala ocupându-i tot timpul. Nu şi-a uitat însă marea dragoste, şi în timpul studenţiei a cântat în corul Facultăţii de Medicină. „După facultate m-am ocupat de meseria mea, de familie, însă după câţiva ani m-am reîntâlnit cu maestrul Chirilă Stanciu, şi i-am cerut să cânt în cor. Pasiunea mea pentru muzică e atât de mare şi o fac din suflet. Îmi pare rău că nu pot participa la toate evenimentele noastre“, explică Cristian.

„Până când se poate voi cânta“

Cristian Buzatu lucrează de aproape 2 decenii ca inginer electromecanic. Bărbatul reuşeşte să se împartă cu succes între familie, carieră şi marea sa pasiune. Le-a insuflat chiar şi băieţilor săi pasiunea pentru muzică. „Băiatul cel mic este în anul 3 la Şcoala de muzică la pian, iar băiatul cel mare se străduieşte acum să înveţe singur să cânte la chitară“, spune Cristian. Deşi nu primeşte niciun ban pentru activitatea sa în cadrul Corului Millennium, Cristian Buzatu nu s-a gândit nici măcar o clipă să renunţe la ceea ce face. „Până când se poate voi cânta!“, încheie bărbatul.



Profil
NĂSCUT. 18 octombrie 1967, Slatina
STUDII. Facultatea de Electromecanică din cadrul Universităţii Craiova
FAMILIE. Căsătorit, are doi băieţi

Întrebări şi răspunsuri
•• Cum caracterizaţi genul de muzică pe care îl cântaţi?
C.B.: Muzica corală este ca orice gen de muzică. Cred că este apreciată de oamenii trecuţi de o anumită vârstă. Ca să poţi asculta un cor trebuie să ai cultură muzicală. Sunt convins că sunt şi tineri care îndrăgesc acest gen de muzică. Nu cred că s-a întâmplat vreodată ca cineva care a participat la un spectacol al Corului Millennium să plece dezamăgit.

•• Ce sfat le daţi copiilor care au aptitudini muzicale?
C.B.: Sfat le dau părinţilor. Copiii trebuie îndrumaţi de părinţii lor, iar dacă aceştia văd că cei mici au aptitudini să-i canalizeze către ceva fruos, aşa cum este muzica. Dacă părinţii descoperă că cei mici au aptitudini muzicale să meragă la şcoala de muzică, la un profesor, care poate spune dacă au ureche muzicală, voce sau talent. Copiii sunt mai reticenţi la început, mai ales când aud că trebuie să muncească mai mult, dar odată ce vor îndrăgi ceea ce fac o să fie din ce în ce mai uşor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite