Slatina: Cresc taxele şi impozitele în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat azi mărirea taxelor şi impozitelor pentru anul 2010 cu 10%. Slătinenii vor plăti mai mult la bugetul local pentru imobilele, terenurile şi maşinile pe care le deţin, dar şi pentru a obţine diferite autorizaţii.

În an de criză, autorităţile locale încearcă să adune cât mai mulţi bani la buget şi au mărit taxele şi impozitele locale cu 10% faţă de anul trecut. “De doi ani de zile la Slatina nu s-au mai modificat taxele şi impozitele, aşa că această creştere era necesară”, a explicat Darius Vâlcov, primarul Slatinei.
Astfel, impozitul pe clădiri va fi între 90 şi 887 lei metrul pătrat, iar cei acre deţin motociclete şi motoscutere vor plăti vor plăti 8 lei pentru fiecare grup de 200 centimetri cubi, respective 9 lei dacă sunt persoane juridice.
În funcţie de zonă, impozitul pe teren va fi între 1823 de lei/ha şi 7159 lei/ha, cu 310 lei mai mult decât anul trecut.
Impozitul pentru luntrii, bărci cu motor folosite la pescuit va fi de 20 de lei pe an, iar pentru bărcile de agrement, scutere, va fi de 199 de lei.
Eliberarea certificatul de urbanism costă de la 6 la 14 lei, în funcţie de suprafaţă, cu doi lei mai mult decât anul trecut. Taxa de avizare a certificatului de urbanism s-a mărit de 12 la 16 lei, iar autorizaţii prinvind racordul la utilităţi, slătinenii vor plăti de la anul 13 lei.
Persoanele beneficiare de ajutor social şi pensionarii cu un venit mai mic sau egal cu venitul minim garantat vor fi scutiţi de la plata impozitului pe clădiri şi terenuri.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite