Slatina: Cozi la ghişee din cauza concediilor obligatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare instituţie din Olt a stabilit reguli proprii pentru zilele de concediu fără plată. Profesorii, medicii şi funcţionarii de la ghişee au luat decizii diferite.

La ghişeele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt stau zilnic sute de oameni, iar cele patru zile de concediu fără plată înseamnă muncă în plus pentru funcţionarii rămaşi la lucru. „Oamenii care vin la agenţie sunt cei mai afectaţi, pentru că nu vor mai avea parte de aceeaşi calitate a serviciilor. La noi, funcţionarii erau oricum foarte solicitaţi din cauza numărului mare de şomeri. Măsura este nedreaptă şi pentru angajaţi, pentru că veniturile lor sunt oricum mici“, a explicat Cristinel Cârloganu, directorul AJOFM.
Zilele de concediu fără plată ar da peste cap activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), conform conducerii instituţiei. „Am stabilit că toţi angajaţii vor veni la serviciu în zilele de concediu fără plată, pentru că activitatea instituţiei trebuie să se desfăşoare normal. Cele patru zile libere vor fi luate prin rotaţie, în cursul anului 2010“, a explicat Luminiţa Tudora, directoarea DGASPC.

Angajaţii Spitalului nu intră în concediu fără plată

În timp ce colegii lor din sistemul bugetar intră rând pe rând în concediu fără plată, angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au scăpat de această corvoadă. Conducerea unităţii împreună cu sindicatele au găsit o soluţie. „Aveam de luat jumătate din al 13-lea salariu pe anul 2008, însă am renunţat la aceşti bani. Am renunţat şi la sporul de prevenţie la transferuri pe lunile noiembrie şi decembrie. Astfel, am reuşit să scăpăm de aceste zile fără plată şi ne afectează mai puţin la bani“, a spus Valentina Nicolae, directorul economic al SJU Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite