Slatina: Corul Millennium sărbătoreşte un deceniu de existenţă printr-un concert cu casa închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul Millennium, un deceniu de muzică cultă în Olt
Corul Millennium, un deceniu de muzică cultă în Olt

Deşi prestează gratuit de când li s-a tăiat indemnizaţia, coriştii singurei formaţii de muzică cultă din judeţ nu s-au lăsat înfrânţi. Marţi vor sărbători împlinirea unui deceniu de existenţă, organizând un concert vocal simfonic cu intrare liberă.

Concertul Corului Millennium va fi găzduit de Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”. Sub bagheta maestrului Alexandru Chirilă Stanciu, coriştii olteni vor interpreta mai bine ca oricând piesele, exprimându-şi bucuria de a fi înfrânt toate piedicile şi de a rezita timp de zece ani. Alături de ei va urca pe scenă şi orchestra simfonică a Teatrului Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Chiar dacă de mai bine de o jumătate de an coriştii prestează fără gratuit, intrarea la concert este liberă.
Corul Millennium a susţinut aproape 150 de spectacole de-a lungul celor 10 ani, însă nu a cântat niciodată în străinătate. Acesta este visul dirijorului, dar şi al coriştilor îndrăgostiţi de muzică. „Ne dorim să participăm la Concursul Internaţional de la Preveza, Grecia în vara acestui an. “, spune profesorul Chirilă Stanciu. „Am mers peste tot cu corul, dar visul meu este să cântăm în străinătate“, declară şi educatoarea Viorica Bondoc, membră a corului. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite