Slatina: Copiii, cei mai afectaţi de viroze şi pneumonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

985 de olteni au fost afectaţi de viroze respiratorii şi pneumonii într-o singură săptămână, aproape 300 dintre ei necesitând internarea în spital.

Oltenii care nu s-au protejat de frig ori au intrat în contact cu bolnavi au luat cu asalt cabinetele medicale în săptămâna precedentă. Aproape o mie de locuitori ai judeţului Olt au fost diagnosticaţi cu viroze sau pneumonii. Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au raportat într-o singură săptămână, respectiv 1-7 februarie, 619 cazuri de infecţii respiratorii acute cu 72 de internări în spital, şi 366 de pneumonii cu 209 de internări.
Din statistica întocmită de epidemiologii DSP Olt reiese că cei mai afectaţi de viroze şi pneumonii sunt cei mici. S-au înregistrat 194 infecţii respiratorii numai la copiii cu vârsta cuprinsă între 0-4 ani, dintre care aproape 40 au rămas sub supraveghere medicală. Şi în cazul pneumoniilor situaţia stă la fel, peste 100 de copii fiind afectaţi, mai mult de jumătate dintre ei necesitând internarea în spital. „La grupa de vârstă 5-14 ani s-au înregistrat 182 de cazuri de infecţii respiratorii acute cu 20 de internări şi 60 de pneumonii cu 34 de internări. La tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 ani s-au înregistrat 99 de cazuri de infecţii respiratorii şi 81 de pneumonii“, a precizat Gabriela Gogiu, din cadrul DSP Olt.

Măsuri pentru întărirea sistemului imunitar

În ceea ce priveşte persoanele din grupa de vârstă 30-64 ani au fost raportate 88 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi 69 de pneumonii. De asemenea au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii şi 56 de persoane cu vârsta de peste 65 ani, şi 48 de persoane cu pneumonie. Potrivit reprezentanţilor DSP Olt numărul îmbolnăvirilor este constant. Pentru a evita răceala, trebuie să luăm măsuri care să ne întărească sistemul imunitar. Epidemiologii DSP Olt sfătuiesc populaţia să se vaccineze, să consume multe fructe şi legume care conţin vitaminele A şi C şi să se îmbrace bine. „Având în vedere că vaccinul gripal este în măsură să ne protejeze împotriva gripei sezoniere îl recomandăm. Consumul ridicat de fructe, care sunt bogate în vitamina C ne poate proteja împotriva virozelor“, a precizat asistent Gabriela Gogiu, din cadrul DSP Olt.

INFO BOX
Leacuri pentru tratarea virozelor


Sucul din citrice, din grapefruit sau lămâie cu miere, bogat în vitamina C are un efect puternic contra stării febrile, tusea poate fi şi ea calmată cu un ceai de ceapă, cu un sirop din ridiche neagră sau tinctură de cimbru iar pentru durerile de gât se recomandă clasica gargară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite