Slatina: Copii din toată ţara şi-au prezentat costumele populare pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Naţional Căluşul Românesc a debutat aseară cu parada portului popular, care a fost urmată de un spectacol de excepţie pe scena Casei de Cultură a Tineretului.

Atmosferă de sărbătoare pe străzile Slatinei. Bulevardul A.I. Cuza din oraş a răsunat aseară de cântece populare, iar copii din toată ţara au defilat pe străzi, prezentându-şi cu mândrie portul popular specific zonei lor. Acesta a fost debutul oficial al celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Căluşul Românesc. 62 de formaţii de căluşari, căiuţi şi ansambluri folclorice din întreaga ţară au venit să încânte pentru câteva zile ochiul şi auzul slătinenilor, care au participat în număr mare la primele activităţi din cadrul evenimentului. „În fiecare an vin la festival. Îmi place foarte mult de copii, şi mă bucur să văd că sunt tineri atât de talentaţi, şi care iubesc folclorul. Sper să nu renunţe organizatorii la ideea organizării acestui spectacol“, a spus Eugenia Toma, de 42 ani. Vedetele paradei au fost 3 căruţe trase de cai dar şi copiii de vârste mici.

Au dansat până târziu în noapte

Copiii au plecat de la Magazinul Oltul şi au defilat până la Casa de Cultură a Tineretului din oraş, acolo unde s-a desfăşurat şi primul spectacol de muzică şi dans din cadrul festivalului. „Nu este prima oară când vin la Slatina. De fiecare dată am fost primiţi cu drag, iar slătinenii s-au bucurat de spectacolul nostru. Sperăm să mai venim şi la anul“, a spus Ioana Mitrache, de 13 ani din Botoşani.
Festivalul Naţional Căluşul Românesc se va încheia vineri seară, cu Gala de Premiere, atunci când va fi desemnat cel mai bun ansamblu folcloric. „Festivalul a devenit deja o tradiţie. Suntem deja la a XII-a ediţie şi suntem mândri că am avut ocazia să-l organizăm şi în acest an. Invitaţii noştri vin de fiecare dată cu drag la Slatina, iar oamenii par încântaţi de spectacol oferit de aceştia“, a spus Iliuţă Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite