Slatina: Contrabanda cu petarde explodează de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii de petarde îşi riscă libertatea
Vânzătorii de petarde îşi riscă libertatea

De Sărbători, poliţiştii au început acţiunea „Foc de artificii“ şi speră să prindă zeci de contrabandişti de petarde şi pocnitori.

În apropierea Sărbătorilor, tot mai mulţi comercianţi au reluat vânzarea petardelor. Deşi acest lucru este interzis prin lege, oamenii continuă să le distribuie la colţ de stradă sau, iar unii, mai curajoşi, direct în piaţă. Cei mici au început deja să scoată banii de la puşculiţă pentru tot soiul de pocnitori. „Am strâns de două săptămâni bani pentru petarde şi vreau să mă duc mâine să-mi iau, că sigur găsesc pe cineva care are de vânzare.Toţi prietenii mei îşi iau. E 5 lei cutia!“, ne-a spus Mihnea Bădoi, elev în clasa a VI-a.

Părinţii cred că poliţiştii ar trebui să intervină şi să nu îi lase pe comercianţi să vândă petarde la colţ de stradă, fără autorizaţie. „Vinovaţi sunt cei care le vând, iar poliţia ar trebui să ia măsuri mai dure împotriva acestora. Sper din tot sufletul să se rezolve această situaţie, pentru că deja am văzut pe cineva care vindea petarde“, a spus Mariana Delcea din Slatina, mamă a doi copii.

Zeci de petarde confiscate

Poliţiştii au prins un singur comerciant care vindea materiale pirotehnice fără să aibă autorizaţie. „Poliţia organizează controale în perioada Sărbătorilor, pentru depistarea celor care comercializează fără autorizaţie petarde şi pocnitori. Am depistat un comerciant care avea sediul în Bucureşti, iar punctul de lucru în Slatina. În urma controalelor, au fost ridicate în vederea confiscării 162 de bucăţi de materiale pirotehnice. Comerciantului i-au fost întocmite acte premergătoare pentru nerespectarea regimului materialelor explozive“,  a declarat comisar Viorel Radu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
Persoanele depistate într-o astfel de situaţie riscă amenzi cuprinse între 300 şi 1.500 de lei şi chiar pedeapsa cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Poliţiştii vor face controale în locurile unde se vând materiale pirotehnice, acţiunile lor având numele de cod „Foc de artificii“.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite