Slatina: Constantin Grădinaru fotbalistul care învaţă copiii să patineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Grădinaru
Constantin Grădinaru

Îi place sportul de când se ştie şi a jucat alături de cei mai mari fotbalişti ai României. Acum este prezent zi de zi la patinoar pentru a-i învăţa pe cei mici să danseze pe gheaţă.

În urmă cu patru ani, la deschiderea patinoarului din Slatina, a devenit primul instructor de patinaj din judeţ. Este pasionat de sport din liceu şi a absolvit Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport la Bucureşti. Acum îi învaţă atât pe cei mici, dar şi pe cei mari tainele patinajului. „În facultate, mergeam alături de colegi la patinoarul Floreasca şi mi-a plăcut foarte mult, iar de atunci am rămas pasionat de acest sport“, a spus Constantin.
Chiar dacă nu a urmat cursuri speciale pentru a deveni instructor, bărbatul reuşeşte an de an să convingă tot mai mulţi puşti să se urce pe patine. „A fost o provocare pentru mine  pentru că, deşi nu am specializarea în patinaj, îmi place foarte mult să-i învăţ pe copii să patineze. Este foarte plăcut ceea ce fac pentru că cei mici prind foarte repede şi îmi face mare plăcere să-i ajut“, ne-a mărturisit Costi.
Zeci de copii vin zilnic la patinoar alături de părinţi şi bunici, iar Costi îi învaţă cu mare drag pe cei mici să patineze şi le explică tot ceea ce trebuie să ştie pentru a-şi menţine echilibrul pe patine. În ciuda căzăturilor, toţi elevii săi reuşesc până la urmă să stea pe patine. „Vin foarte mulţi copii la patinoar, iar pe cei care nu ştiu să patineze îi învăţ să-şi ţină echilibrul şi le arăt cum trebuie să stea pe patine pentru a cădea de cât mai puţine ori. Copiii învaţă foarte repede, iar în numai trei şedinţe se descurcă foarte bine şi fără ajutorul meu. Este foarte important ca toţi cei care intră pe patinoar să poarte mănuşi pentru a se proteja de eventualele accidentări“, a spus profesorul de patinaj. Pe patinoar, instructorul este mereu ocupat pentru că are foarte mulţi copii care vor să înveţe.

O viaţă de sportiv

Pentru cei care nu ştiu să patineze, o şedinţă de iniţiere este inclusă în ora de patinaj şi costă 5 lei. Costi este o persoană foarte dinamică, căreia îi place să comunice cu oamenii. Fotbalul este marea lui pasiune şi l-a practicat încă din generală. Are specializare în nataţie şi fotbal, dar îi place foarte mult şi să schieze. A jucat alături de cei mai mari fotbalişti români şi a participat la două finale ale Turneului Republican de Juniori. „Mi-a plăcut foarte mult fotbalul şi joc şi acum de fiecare dată când am timp, cu prietenii. La juniori am fost coechipier cu Dănciulescu şi Luţu şi am ajuns cu echipa de două ori în finala Turneului Republican de Juniori. Îmi place fotbalul de calitate, iar campionatul italian este preferatul meu. Dintre toate echipele de fotbal, cel mai frumos joc îl practică Internazionale Milano“, a spus Costi.

Întrebări şi răspunsuri
Copiii sunt interesaţi de patinaj?
C.G.: Foarte mulţi copii vin zilnic să patineze. Le place foarte mult acest sport şi prind foarte repede. În maxim trei, patru şedinţe se descurcă foarte bine pentru că mulţi dintre ei sunt obişnuiţi să meargă pe role şi astfel învaţă foarte uşor să patineze.
Ce le recomanzi începătorilor?
C.G.: Să nu le fie frică. Să aibă multă răbdare şi voinţă şi să treacă de primele căzături care pentru mulţi sunt descurajatoare. La intrarea pe patinoar să poarte mănuşi.

Ce-i place
„Sinceritatea şi loialitatea prietenilor adevăraţi. Oamenii au început să devină mult mai receptivi la lucrurile noi şi sunt foarte interesaţi de tot ce apare. Îmi place foarte mult oraşul Slatina pentru că este modern şi curat.“
Ce nu-i place
„Nu suport să am de-a face cu persoane închise sau lipsite de toleranţă. Lipsa banilor, sărăcia nu îmi plac pentru că îi schimbă în rău pe oameni.“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite