Slatina: Constanţa Coteneanu a făcut carieră din comunicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mică i-a plăcut să comunice cu oamenii. După patru ani de activitate în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Olt, a devenit purtătorul de cuvânt al instituţiei.

După absolvirea facultăţii, Constanţa s-a angajat la CAS Olt. Patru ani mai târziu, perioadă în care a lucrat în cadrul mai multor compartimente, a fost desemnată să se ocupe de imaginea instituţiei. „Faptul că înainte să deţin funcţia de purtător de cuvânt am lucrat patru ani în cadrul mai multor compartimente ale Casei de Asigurări de Sănătate m-a ajutat foarte mult, pot spune că acei patru ani m-au pregătit pentru acest post. Consider că rolul mass-media în societate este foarte important, întrucât mass-media este principalul mediu de difuzare a informaţiilor care reprezintă o sursă vitală pentru orice tip de decizie“, povesteşte Constanţa Coteneanu, purtătoarea de cuvânt a CAS Olt.

A primit telefoane de mulţumire

A desluşit repede tainele acestei meserii, iar satisfacţiile nu au întârziat să apară. Constanţa îşi aduce aminte cu plăcere de primele telefoane de mulţumire de la oamenii pe care i-a lămurit prin intermediul presei. „Am dat informaţii unui ziarist şi, în urma articolului care a apărut, am primit telefoane de mulţumire de la oameni simpli, care au aflat mai multe despre calitatea de asigurat. Este un sentiment deosebit, greu de descris în cuvinte atunci când eşti sunat de oameni pe care nu îi cunoşti şi pe care nu i-ai văzut niciodată, pentru a-ţi mulţumi“, spune Constanţa.

Admiră ziariştii

Prima întâlnire cu ziariştii cu care trebuia să colaboreze pe viitor s-a desfăşurat bine, însă cele mai mari emoţii le-a avut la prima emisiune televizată la care a participat. „Prima întâlnire cu ziariştii a fost la o conferinţă de presă. Însă cele mai mari emoţii le-am avut la prima mea emisiune în direct la un post local de televiziune“, spune purtătoarea de cuvânt. De mai bine de un an de când se ocupă de imaginea CAS Olt, Constanţa a încercat să creeze o legătură între ea şi ziarişti.

„Mi-am dat seama că o acuzaţie sau o ştire transmisă de o sursă credibilă poate dăuna instituţiei, chiar dacă această informaţie nu este adevărată, motiv pentru care am încercat să construiesc o relaţie cu presa, în aşa fel încât informaţiile care devin publice în legătura cu CAS  să provină din interiorul acesteia“, mărturiseşte Constanţa. Purtătoarea de cuvânt admiră ziariştii pentru munca lor. Îi place să lucreze cu ei, mai ales dacă sunt profesionişti. „Dacă sunt profesionişti, nu e greu să lucrez cu ei. Dar mie îmi place foarte mult ceea ce fac şi cred cu tărie că atunci când iubeşti ceea ce faci, nu ţi se mai pare greu“, spune Constanţa.

Întrebări şi răspunsuri

Ai vrea să faci schimb de experienţă cu un jurnalist?
C.C.: Da, mi se pare cam greu, dar mi-ar plăcea să fac schimb de roluri pentru puţin timp. Tot ce ştiu este că nu mi-aş dori să fiu un ziarist de eveniment, să merg la accidente sau la crime. Eu sunt o fire răbdătoare şi cred că m-aş descurca şi de cealaltă parte a baricadei.

Cum trebuie să fie un purtător de cuvânt?
C.C.: Trebuie să aibă capacitate de comunicare, sintetizare şi filtrare a informaţiei. Trebuie să aibă spirit de echipă şi să fie sociabil. Cel mai important lucru este că un purtător de cuvânt trebuie să aibă telefonul deschis tot timpul pentru toată lumea, în special pentru ziarişti.

Ce-i place
„Ador să citesc şi regret că nu am destul timp pentru asta. Ultima carte citită de mine nu este de literatură, ci este vorba despre «Limbajul trupului». După ce citeşti această carte, ajungi să comunici mai uşor cu cei din jur. Îmi place să călătoresc“.

Ce nu-i place
„Foarte greu de spus, dar cel mai detestabil lucru în concepţia mea este mizeria morală şi îi includ aici pe oamenii care mint, pe cei fără bun simţ. Urăsc să fiu obligată să fac un lucru cu care nu sunt de acord“.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite