Slatina: Consiliul Judeţean are nevoie de acoperiş nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acoperişul clădirii în care funcţionează Consiliul Judeţean ( CJ) Olt şi balcoanele sunt într-o stare avansată de deteriorare, iar autorităţile judeţene au alocat bani pentru reabilitarea lor.

La vremuri de criză, mai marii judeţului au scos 280 682 de lei pentru o lucrare care a fost recepţionată în 2002. „Clădirea propriu-zisă este veche, a fost făcută în 1967, cu un înainte de înfiinţarea judeţelor. În ’93-’94 s-a făcut supraetajaea şi construcţia garajelor, iar în 2002 s-a făcut sala de şedinţe. Acum se va interveni la acoperişul sălii şi la balcoane. Izolaţia ţine o anumită perioadă de timp, iar balcoanele eraui vechi”, a explicat Ovidiu Davidescu, arhitectul şef al judeţului.


Două şarpante şi corpuri de iluminat flurescente

În maxim o lună de zile autorităţile vor să înceapă reabilitarea clădirii. „Acum suntem în faza de licitaţii, iar în trei-patru săptămâni vrem să demarăm acest proiect. Vom realiza o şarpantă peste în învelitoarea din panouri termoizolante, dar şi o mică şarpantă din lemn la nivelul balconului de la etajul 1 care s-a deteriorat din cauza preluării defectuase a apelor. La nivelul balconului din zona de acces vor fi amplasate 3 coprpuri de iluminat flurescente”, a explicat Iliuţă Necă, directorul direcţiei de investiţii din cadrul CJ Olt.
Infiltraţiile au apărut la corpul care face legătura înttre clădirea în care funcţionează sala de şedinţe şi clădirea de birouri din cauza slabei etanşeităţi a racprdurilor dintre clădiri. Lucrările de reabilitare vor dura 3 luni.

Casa Căsătoriilor, o altă clădire cu probleme

Inaugurată cu mare fast în 2006, în clădirea care a costat 600 000 de lei a început să plouă din primăvară. Clădirea a fost construită de firma Delta Star care aparţine actualului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Ioan Ciugulea. Proaspăta construcţie a ieşit din garanţie la sfârşitul anului trecut, aşa că Primăria Slatina va trebui să aloce bani pentru repararea acoperişului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite