Slatina: Consiliul Judeţean a sesizat Curtea de Conturi, parchetul şi poliţia privind serviciul de hrană de la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciu de lux: Spitalul Slatina plăteşte circa 40 de miliarde lei vechi pe an pentru mâncare
Serviciu de lux: Spitalul Slatina plăteşte circa 40 de miliarde lei vechi pe an pentru mâncare

Auditul Consiliului Judeţean a scos la iveală numeroase nereguli în ceea ce priveşte respectarea contractului privind externalizarea serviciului de preparare şi servire hrană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, preşedintele Paul Stănescu sesizând astăzi Curtea de Conturi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt.

Externalizarea serviciului de hrană de la Spitalul Judeţean Slatina a stârnit numeroase comentarii în ultimii şapte ani. Însă nicio autoritate competentă nu s-a autosesizat. Odată cu preluarea spitalului de către Consiliul Judeţean, preşedintele Paul Stănescu a dispus un audit extern pentru a verifica situaţia financiară a unităţii medicale, dar şi un audit al compartimentului administraţiei judeţene care să verifice contractul privind externalizarea serviciului de preparare şi servire hrană. Neregulile sesizate l-au determinat pe preşedinte să reacţioneze. „Astăzi, preşedintele Paul Stănescu, ca urmare a deficienţelor constatate privind acest serviciu, a înaintat adrese către Curtea de Conturi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt. Aceste demersuri au ca scop continuarea verificărilor, potrivit competenţelor legale ale fiecăreia dintre autorităţile mai sus menţionate.”, declară Cătălin Grecu, consilierul preşedintelui CJ.
Auditul a arătat că, atât la încheierea contractului, cât şi pe parcursul derulării acestuia, nu s-a efectuat un studiu privind eficienţa externalizării serviciului de preparare şi servire hrană, cheltuielile indirecte au fost majorate fără o negociere prealabilă, nu s-a emis decizie pentru constituirea comisiei de recepţie a hranei prelucrate sau în caserole, iar planurile meniu săptămânale şi listele zilnice de alimente nu sunt vizate de către compartimentul financiar-contabilitate şi nu sunt aprobate de managerul spitalului. Mai mult, în situaţia recepţiei alimentelor, hranei preparate sau în caserole nu s-a menţionat niciodată obiectul recepţionat (denumire, număr, calitate, eventual obiecţiuni), iar facturile primite de la firma prestatoare nu sunt confirmate pentru conformitate şi realitate de către comisia de alimente.
  Vom reveni.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite