Slatina: Consiliul Judeţean Olt are acum pe cap Spitalul Judeţean plin de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost aprobat transferul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a celui de Psihiatrie Schitu-Greci şi a celui de Pneumoftiziologie Scorniceşti de la Direcţia de Sănătate Publică Olt la Consiliul Judeţean Olt.

Cu datorii de zeci de milioane de lei, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina nu mai are bani pentru medicamente sau materiale sanitare, iar conducerea a fost demisă după mai multe scandaluri. Din cauza datoriilor de 25 de milioane de lei către furnizorii  de medicamente, de materiale sanitare, reactivi, dar şi din facturi neachitate la utilităţi, restanţe aferente anilor 2007, 2008 şi 2009, Consiliul Judeţean a refuzat de câteva ori preluarea unităţii medicale. „Nu voi semna pentru preluarea Spitalului de Urgenţă cu asemenea datorii. Sunt de acord cu descentralizarea, dar să îi plătească ministerul cele 25 de milioane, care înseamnă datorii acumulate în urma unui management prost, şi apoi îl iau eu“, spunea Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, la începutul lunii.
În şedinţa de consiliu în care a fost aprobat transferul celor trei spitale, consilierii au menţionat că ar putea avea loc schimbări în conducerile unităţilor sanitare preluate, dar nu imediat, ci în termen de şase luni.


Şefi demişi după un deces


O serie de evenimente tragice au adus spitalul slătinean în atenţia naţională. Conducerea actuală a unităţii medicale este numită de mai puţin de două săptămâni, după ce managerul Ileana Roxana Dragomir şi directorul medical Alina Chiriac au fost demise, pe motiv că nu au raportat un incident în urma căruia un copil a murit.  Cristian Marian Grigore, de nouă ani, din comuna Şerbăneşti, a ajuns la SJU Slatina pe 23 mai şi a fost diagnosticat cu fractură a antebraţului stâng. La trei zile de la internare, pacientul a fost trimis acasă, dar, în aceeaşi zi, a revenit la spital în stare gravă. Medicii slătineni au decis să-i amputeze braţul, după ce au solicitat acordul familiei,  iar, în urma intervenţiei chirurgicale, băiatul a intrat în şoc septic. Pentru că starea de sănătate se agravase, a fost solicitat, la 27 mai, un elicopter SMURD, dar, în drum spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, copilul a murit. O comisie a Ministerului Sănătăţii a venit la Slatina pentru a verifica împrejurările în care s-a produs decesul. Raportul comisiei a arătat o serie de greşeli săvârşite de medicul ortoped Paul Iancu şi de medicul chirurg Mircea Tuşciuc, demişi recent.
La 11 iunie, Nicu Vladu, fostul manager al Spitalului Muncipal Caracal şi medicul Romeo Stănculescu, de la Secţia Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, au fost numiţi la conducerea unităţii sanitare slătinene, ca manager, respectiv director medical, prin ordin de la minister. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite