Slatina: Consilierii locali au aprobat modificarea regulamentului de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul parcărilor ocazionale a fost redus la jumătate
Numărul parcărilor ocazionale a fost redus la jumătate

Primăria Slatina a suspus ieri aprobării consiliului local modificarea regulamentului parcării cu plată în municipiu, în forma convenită cu slătinenii în urma celor două dezbateri publice.

Noul regulament va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2010, urmând ca propunerile ulterioare de îmbunătăţire să facă obiectul altor hotărâri. Deşi consilierul Edi Popescu a ţinut în şedinţa de consiliu un discurs populist, solicitând anularea taxei, colegii au fost de acord că este nevoie de o disciplină şi în ceea ce priveşte parcarea. „Trăim într-o sărăcie cruntă. Nu este momentul ca să mai punem încă un bir pe bieţii oameni. Trebuie să ne mai revenim, să umblăm mai întâi îmbrăcaţi şi încălţaţi, să avem cu ce ne trimite copiii la şcoală. Că sunt mulţi sau puţini aceşti bani, nu are importanţă, sunt nişte bani care se iau”, şi-a motivat consilierul amendamentul de anulare a taxei.
Potrivit regulamentului modificat, în Slatina vor funcţiona 341 de parcări curente cu plată, fără a se mai face distincţie zonală, şi 21 de parcări ocazionale. Utilizarea parcărilor ocazionale se face pe bază de tichete, procurate de la taxatori de teren sau automate. Preţul stabilit pentru o oră de parcare este de 1 leu, iar pentru două ore de 1,5 lei. Plata este valabilă numai de luni până vineri între orele 9.00- 17,00, în rest parcările putând fi folosite doar de către deţinătorii de permise.
Parcările cu taxă pentru toate categoriile de autovehicule vor fi stabilite ulterior prin hotărâre de consiliu local, taxa fiind următoarea: auto cu masa maximă autorizată de până la până la 2 tone - 10 lei pe lună, masa între 2 tone - 3,5 tone – 10 lei pe zi, masa peste 3,5tone - 20 lei pe zi. Este permisă rezervarea şi la parcările curente, şi la cele ocazionale, atât pentru persoane fizice, cât şi juridice, în limita a două locuri ce vor purta indicatorul „rezervat”. Este vorba de autovehiculele cu masa maximă autorixată sub 2,5 tone, taxa pentru acest an fiind de 334 lei pe loc, iat pentru 2011 de 1.000 de lei pe un loc.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite