Slatina: Concedierea jandarmilor criminali, întârziată de anchetele poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Nistor şi Iulian Simoiu, au omorât cu maşina doi oameni, în judeţul Olt, după ce s-au urcat băuţi la volan şi au condus cu viteză.

Jandarmii care în luna aprilie 2010 au provocat două accidente mortale pe raza judeţului Olt îşi pot pierde locurile de muncă. Sorin Nistor, de 33 de ani, jandarm în Argeş şi Iulian Simoiu, de 27 de ani, jandarm la Vâlcea, riscă să fie daţi afară de la serviciu pentru faptele lor. „Nu o să mai fie niciodată jandarm. Aşteptăm rezultatul anchetei ca să îl excludem. Şi Tribunalul Militar trebuie să ne comunice decizia finală. A omorât un om şi nu a avut un comportament adecvat. La aceste concluzii am ajuns noi”, a spus maiorul Cristian Turcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea. „În funcţie de rezultatul anchetei vom lua măsuri în acest caz. Dacă jandarmul va primi pedeapsa cu închisoarea, cu executare sau suspendare, ori amendă penală, atunci riscă excluderea din activitate”, a spus locotenentul Liviu Sîia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.

Se aşteaptă rezultatele necropsiei

Sorin Nistor conducea un autoturism Audi pe raza localităţii Găneasa, când a pierdut controlul volanului. Maşina a părăsit partea carosabilă şi a lovit un gard din beton. În urma impactului, şoferul a scăpat cu viaţă, însă colegul său, Ionel Monete, de 37 de ani, jandarm în Olt, care se afla în dreapta sa, a murit pe loc. Acesta avea o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Iulian Simoiu a omorât un copil şi a rănit grav alţi doi în Seara de Înviere, pe raza localităţii Strejeşti.  Acesta avea o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. “În ambele cazuri se aştepată rezultatele necropsiei, urmând ca autoturismele implicate în accident să fie supuse unor expertize tehnice”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite