Slatina: Comisia de Disciplină decide soarta şoferului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A. Popa, manager SJA Olt, aşteaptă decizia comisiei.
A. Popa, manager SJA Olt, aşteaptă decizia comisiei.

Conducătorul auto care a fost prins băut nu a participat încă la şedinţe, fiind în continuare în concediu medical.

Consiliul de Administraţie din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt s-a întrunit ieri după-amiază şi a decis trimiterea cazului şoferului Gheorghe Mihai la comisia de disciplină a instituţiei. „S-a întrunit consiliul de administraţie, s-au pregătit actele legate de incident şi acum comisia de disciplină trebuie să decidă“, a spus dr. Adrian Popa, managerul SJA Olt. Aceasta a precizat că sancţiunea trebuie să fie pe măsură, pentru ca acest incident să nu creeze un precedent.

„Înainte de a lua o decizie, trebuie să vorbim şi cu el“

Surse din cadrul SJA Olt spun că este luată în considerare varianta desfacerii contractului de muncă, mai ales că bărbatul are, după spusele unora dintre colegii lui, mâna dreaptă paralizată. Avizele medicale sunt însă în regulă. Şoferul Gheorghe Mihai nu s-a prezentat pentru a discuta cu membrii consiliului de administraţie.

„Trebuie să luăm legătura şi cu şoferul, pentru că el nu a venit la şedinţă. Înainte de a lua o decizie trebuie să vorbim şi cu el“, a mai spus managerul SJA Olt. Gheorghe Mihai, şoferul de pe ambulanţă, a fost prins băut la volan pe 28 noiembrie. El a fost testat cu aparatul etilotest, în urma unui control de rutină, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-a reţinut permisul pe o perioadă de 90 de zile şi a primit o amendă în valoare de 540 de lei. Bărbatul a venit la sediu imediat după incident, a depus cheile la panou şi a plecat acasă. „Nişte prieteni au transmis că este în concediu medical“, a spus Popa.

Contactat telefonic, Gheorghe Mihai a negat că a fost oprit de poliţişti şi că aceştia i-ar fi luat permisul. „Nu este adevărat. M-au pârât unii oameni“, a spus şoferul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite