Slatina: Claudiu Marian Neacşu a dat Atletico Madrid pe FC Piatra Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Marian Neacşu
Claudiu Marian Neacşu

A jucat fotbal în Spania, dar dorul de casă l-a adus înapoi în România. A luptat să înscrie pentru Alro, iar acum face parte din echipa FC Piatra Olt, pe care o vrea promovată.

Claudiu joacă fotbal de la vârsta de opt ani. Era doar un copil când singur a mers la Stadionul Constructorul din municipiul Slatina şi s-a înscris la echipă. Părinţii ştiau că îi place acest sport aşa că nu s-au opus şi l-au susţinut în alegerea pe care a făcut-o. ”Am ales fotbalul pentru că mi-a plăcut cel mai mult. Şi unchiul meu a fost fotbalist. Mi-a fost drag şi tenisul de câmp, dar nu l-am practicat. Iubesc foarte mult acest sport şi cred că mi se potriveşte”, spune Claudiu.
După doi ani petrecuţi la formaţia Constructorul din Slatina, unde l-a avut ca antrenor pe Mitică Manea, Claudiu a ajuns la echipa Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Slatina, unde timp de doi ani a fost pregătit de Costel Asănică şi Cristian Stănculeţu. A mers într-un turneu în Italia, unde echipa lui s-a clasat pe locul II, el fiind golgheterul formaţiei. Au urmat apoi alţi trei ani de pregătire cu profesorul Ion Pârvulescu, timp în care fotbalistul a fost în probe la echipele Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti şi Universitatea Craiova.

Modelul său, Andrei Cristea

La vârsta de 15 ani, Claudiu Neacşu a fost selectat la echipa de fotbal Atletico Madrid din Spania. A jucat acolo timp de opt luni. Dorul de familie şi de casă l-a făcut însă să renunţe la fotbalul din Spania şi să se întoarcă în România. “În 2008, după ce m-am întors din Spania, am venit la Alro Slatina, unde antrenorul de atunci al echipei, Dan Mănăilă, m-a promovat în Divizia C. Apoi am promovat cu echipa în Liga a II-a, antrenor fiind Dan Oprescu.Am jucat la Alro până în această vară când, fiind liber de contract, am ales echipa FC Piatra Olt, unde sunt şi acum”, mai spune tânărul.
Ca orice fotbalist şi Claudiu are un model în fotbal. Ţine cu echipa Dinamo, iar jucătorul lui preferat este Andrei Cristea. Îi mai plac N’Doye şi Adrian Cristea, dar şi fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo.
Chiar dacă fotbalul îi ocupă mult timp, tânărul nu neglijează nici şcoala. Elev în clasa a XII –a, Claudiu încearcă să fie un elev bun. Are şi planuri clare pentru viitor. “După liceu vreau să urmez o facultate de sport. Voi continua cu fotbalul şi poate voi mai face şi altceva. Nu m-am gândit încă la ceva anume, dar voi vedea, mai am timp să mă gândesc”, a încheiat tânărul.

Profil
Născut. 2 ianuarie 1992, la Slatina
Studii. Elev la Liceul cu Program Sportiv Slatina
Idealuri. Să devină un mare fotbalist

Ce-i place
În timpul liber joc biliard, mă plimb şi ies în oraş cu prietenii sau ascult muzică. Îmi place foarte mult să călătoresc, ador călătoriile lungi.

Ce nu-i place
Să pierd sau să fiu pe locul doi. Nu suport oamenii perverşi şi nu îmi place să mă cert. Urăsc să fiu minţit, chiar dacă uneori adevărul doare, prefer să mi se spună lucrurile în faţă.  

Întrebări şi răspunsuri
Regreţi că ai plecat de la echipa de fotbal Atletico Madrid?

În Spania aveam mai multe şanse de a ajunge acolo unde îmi doresc. Însă, pe dea altă parte, mă bucur că m-am întors în ţara în care m-am născut şi cred că şi aici se poate face performanţă dacă eşti serios şi muncitor.

Care sunt principalele tale calităţi, ca fotbalist?

Viteza şi tehnica. Dar, până la urmă, contează mai mult jocul echipei în ansamblu. Îmi doresc să evoluez cât se poate de mult la formaţia  la care sunt acum şi sper, ca împreună cu colegii mei, să obţin rezultatele pe care le dorim meci de meci.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite