Slatina: Ciprian Neagoe îşi desenează drumul în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasiunea pentru artă e moştenire de familie. Desenează de la vârsta de 4 ani şi a realizat sute de desene până acum. Vrea să devină medic veterinar pentru că iubeşte animăluţele.

Şi-a descoperit pasiunea şi talentul la desen în copilărie. Mama sa a fost cea de la care a moştenit priceperea de a mânui culorile şi acuarelele. După multă muncă a reuşit să facă desene demne de premii importante la concursurile de gen. „La 4 ani am pus pentru prima oară mâna pe culori. Desenam în fiecare zi, iar după ceva timp am făcut desene foarte frumoase. De la mami am moştenit talentul pentru că ea a iubit arta în tinereţe. Mă simt foarte bine atunci când desenez,e foarte relaxant“, povesteşte Ciprian Neagoe. Anii de şcoală i-au adus şi primele premii câştigate la concursurile de desen. Creaţiile lui au impresionat până şi pe cel mai aspru juriu de specialitate. „Am câştigat locul I la Concursul interjudeţean «Vino să cunoşti România», care a avut loc în 2008. Tema concursului era ţara noastră şi toţi concurenţii au desenat munţi, păduri care se regăsesc în toate ţările. Eu m-am gândit bine şi am desenat Coloana infonitului, Masa tăcerii şi Poarta sărutului. Juriul a fost impresionat şi am luat premiul cel mare. M-am bucurat foate mult când munca mi-a fost răsplătită cu un premiu pe măsură“, explică Ciprian.

Îi place să gătească

Băiatul a participat la multe alte competiţii de desen dar şi de gătit, care este o altă pasiune a lui Ciprian. „Am participat la şcoală la un concurs, «Cel mai bun bucătar». A fost o probă practică şi am gătit salată de fructe, îngheţată şi sandviş. Îmi place foarte mult să gătesc, şi aş sta foarte mult timp în bucătărie dar deocamdată nu am voie să umblu la aragaz“, spune Ciprian. Şi animalele ocupă un loc special în inima băiatului. Dragostea pentru vieţuitoare l-a făcut să-şi aleagă meseria pe care o va parctica în viitor. „Sunt pasionat de animale. Îmi plac foarte mult delfinii, panterele, leii. Am decis că vreau să mă fac veterinar pentru a sta cât mai mult în mijlocul animalelor“, mărturiseşte Ciprian. Deşi are atâtea hobby-uri, băiatul nu uită de şcoală. Ştie că pentru a răzbate are nevoie de carte. „Materiile mele preferate sunt matematica, română şi desenul. Doamna învăţătoare este foarte cuminte şi bună cu noi, şi ne face să ne simţim foarte bine la şcoală. Nu simţim greutăţile vieţii de elev. Vreau să învăţ bine, să iau note mari, pentru că numai aşa pot deveni cineva în viaţă“, spune Ciprian.

Profil
NĂSCUT. 10 martie 2000, Slatina
STUDII. Elev în clasa a IV-a la Şcoala Eugen Ionescu
IDEALURI. Vrea să se facă medic veterinar

Ce-i place
•• „Iubesc animalele, am şi eu un căţel acasă. În timpul liber mă relaxez desenând şi îmi place să citesc. Îmi place să gătesc dar deocamdată nu am voie la aragaz. Apreciez oamenii deştepţi şi cu simţul umorului“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc să-i supăr pe cei din jurul meu şi nu-mi place să fiu jignit. Nu suport să mă pună mami să-mi strâng jucăriile. Mă plictisesc foarte repede, şi nu-mi place să stau degeaba“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce sfat le dai copiilor care vor să deseneze?
C.N.: Trebuie să fie creativi, ambiţioşi şi să le placă frumosul. Dacă vor să facă desene din ce în ce mai frumoase trebuie să exerseze mult. Eu desenam aproape în fiecare zi, şi aşa am ajuns să realizez desene frumoase. Este foarte important să creadă în talentul şi pasiunea lor, numai aşa pot reuşii.

•• Ce îţi place să desenezi?
C.N.: În general îmi place să desenez lucruri vesele. Am sute de desene, iar cele mai multe sunt cu peisaje, câmpii, familii fericite. Tot ce îmi place şi mă impresionează pun pe hârtie. Mai mult în timp liber mă dedic desenului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite