Slatina: Cinci olteni au murit şi peste 200 au ajuns la spital, de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

80 de persoane care au băut prea mult de Crăciun şi alte aproape 140 care au mâncat prea multe sărmăluţe au ajuns la spital.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a fost asaltat în acest sfârşit de săptămână de solicitările oltenilor care au făcut abuz de mâncare sau băutură. Aproape 80 de olteni, majoritatea tineri, au ajuns la spital după ce au băut prea mult, iar alte 137 de persoane au mâncat prea multe sărmăluţe şi caltaboş şi au făcut indigestie. Majoritatea au plecat acasă să continue petrecerea după ce le-au fost acordate îngrijiri medicale. Şi echipajul SMURD a avut de lucru în aceste zile. „Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt au intervenit în perioada Crăciunului la un număr de cincisprezece intervenţii, nouă dintre acestea au fost pentru victime ale „mesei bogate de Crăciun”, persoane care prezentau halenă etanolică. Persoanele asistate aveau vârsta cuprinsă între 29 şi 70 de ani“, a spus Ionuţ Cîrciumaru, din cadrul ISU Olt.

Cinci decese şi cinci tentative de suicid

Tot în zilele de Crăciun cinci olteni au murit. Un tânăr de 18 ani din Corabia a murit după ce a fost speriat în parc de o petardă şi a suferit un infarct. Un alt bărbat de 56 ani din Drăgăneşti-Olt a decedat după ce s-a înecat cu o bucată de caltaboş. Mihai Ion şi-a găsit sfârşitul în noapea de 24 spre 25 decembrie. Alte două persoane din Caracal şi Iancu Jianu au murit în acest sfârşit de săptămână, cauzele morţii lor fiind însă necunoscute. În această dimineaţă a murit un bebeluş de două săptămâni din comuna Brastavăţu. Florian Şoşoi a fost găsit mort de mama sa, iar din primele date se pare că s-a sufocat în somn. Totodată cinci olteni au încercat să-şi pună capăt zilelor în aceste zile de sărbătoare. Cei mai mulţi dintre ei sunt tineri şi au fost la un pas de a muri după ce au ingerat medicamente.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite