Slatina: Chirurgul Mircea Tuşciuc este de patru luni în concediu medical şi câştigă peste 4.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Tuşciuc trebuia să se întoarcă la muncă astăzi, însă pentru că presa a aflat şi-a prelungit concediul medical, spun surse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Acuzat de moartea unui copil de 9 ani din judeţul Olt, medicul chirurg Mircea Tuşciuc s-a îmbolnăvit, iar de 4 luni se află în concediu medical. Deşi conducerea SJU Slatina anunţase că i-a fost desfăcut contractul de muncă, aceiaşi şefi ai unităţii sanitare slătinene se contrazic acum. „S-a luat decizia de desfacere a contractului de muncă, dar el cu câteva zile înainte s-a dus şi s-a internat. A intrat apoi în concediu medical şi nu a semnat că a luat la cunoştinţă că i-a desfăcut contractul“, a spus managerul SJU Slatina, Nicu Vladu. Potrivit unor surse din cadrul spitalului, chirurgul Mircea Tuşciuc ar fi trebuit să se reîntoarcă astăzi la serviciu. „Astăzi trebuia să vină, dar a aflat presa şi şi-a prelungit concediul medical“, a spus un doctor, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Managerul unităţii sanitare a declarat cu privire la acest lucru: „Eu nu cred, nu ştiu dacă se întoarce, dar noi suntem aici şi vă anunţăm. Oricum, indiferent când se va întoarce, va fi nevoit să semneze decizia de desfacere a contractului de muncă“.

Câştigă 4.500 lei stând acasă

În timp ce un medic rezident de la SJU Slatina câştigă 700 lei după reducerea salarială de 25%, lui Mircea Tuşciuc i-au intrat pe card în luna august 4.552 lei, fiind în concediu medical. „Înainte de reducerea salarială câştigam 940 lei, iar acum mai iau 700 lei. Sunt foarte puţini bani, care sunt cheltuiţi în câteva zile“, a spus Gabriel Tudor, medic rezident pe medicină de familie.
Cristian Grigore, 9 ani, din comuna olteană Şerbăneşti a murit la sfârşitul lunii mai după ce a căzut, şi-a fracturat mâna şi a ajuns pe mâna medicilor slătineni. Copilului i-a fost amputată mâna, şi a decedat într-un elicopter SMURD care îl transporta la un spital din Capitală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi Colegiul Medicilor anchetează acest caz.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite