Slatina: Cerşetorii trag din greu pentru masa de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preajma sărbătorilor, numărul de cerşetori de pe străzile Slatinei creşte. Aceştia apelează la mila trecătorilor pentru a face rost de bani.

De Sărbători, cerşetorii ies în stradă pentru a face rost de bani. Fie că sunt copii sau bătrâni, aceştia stau în intersecţii şi profită de mila trecătorilor sau a şoferilor care opresc la semafor. „Am ieşit şi eu la cerşit să fac rost de bani pentru sărbători să avem ce să punem pe masă. Am mulţi fraţi şi trebuie să fac rost de bani pentru mâncare şi pentru dulciuri, să se bucure şi ei. Stau în frig de mai bine de două ore, dar asta e, nu am ce face, trebuie să muncesc pentru ei. Nu câştig prea mult, că îmi dau oamenii 5-10 lei“, a spus Nicoleta, de 13 ani, din Slatina.

Copiii, instruiţi să insiste

Cerşetorii se postează strategic, în locuri cu un flux cât mai mare de trecători, pentru a obţine un câştig bun. Cei mai mulţi sunt copii, instruiţi să ţipe şi să o ia la fugă dacă cineva îi întreabă ceva sau le face fotografii. Umblă murdari, cu picioarele goale, cu hainele rupte şi se ţin după maşini sau trecători până când li se întinde un bănuţ.

Intersecţiile, vaduri bune

Cele mai profitabile locuri pentru a face bani din cerşit sunt intersecţiile semaforizate. Indiferent de anotimp, intersecţiile sunt luate cu asalt de către aceştia, fiind  cele mai profitabile locuri de cerşit. Şoferii se plâng că cerşetorii sunt foarte insistenţi, încurcând circulaţia şi riscă să fie accidentaţi. „În fiecare dimineaţă este acelaşi lucru. Sunt în permanenţă, în intersecţia de la ACR, câte doi copii care îţi cer bani. Se plimbă printre maşini şi se roagă de toţi să le dea bani. Poliţia ar trebui să îi adune de pe străzi“, a spus Ionel Danciu, de 40 de ani, din Slatina.

Poliţiştii şi autorităţile de la Protecţia Copilului nu iau nicio măsură pentru  a combate acest fenomen. „Amenda este cuprinsă între 100 şi 500 de lei în cazul adulţilor, iar pentru minori, care au împlinit 14 ani, aceasta este de 50 de lei. În cazul în care cei care sunt prinşi la cerşit au sub 14 ani, amenda va fi plătită de către părinţii acestora. Nu ştiu să fi amendat vreun cerşetor“, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite