Slatina: Cer despăgubiri la CEZ, după ce aparatura de uz cansnic li s-a ars

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Fierea, localnic
Liviu Fierea, localnic

Zeci de televizoare, decodoare, maşini de spălat, frigidere şi alte bunuri ale mai multor localnici din Pleşoiu au fost distruse din cauza unei creşteri bruşte de tensiune la reţeaua electrică. Oamenii spun că vor da în judecată compania de electricitate pentru a-şi recupera pagubele.

Peste 20 de familii din satul Schitu de Vale, comuna Pleşoiu, sunt revoltate după ce vineri toată aparatura de uz casnic le-a fost distrusă de o defecţiune produsă la reţeaua electrică. „Pe la 8.30 am aprins becul în cameră. Era o lumină puternică. Dintr-o dată, becul a explodat. Pe urmă s-au ars decodoarele de la televizoare şi a început să iasă fum din toată aparatura”, a spus Liviu Fierea, localnic. Cel mai afectat a fost viceprimarul comunei Pleşoiu, Valeriu Mândescu. Edilul a rămas inclusiv fără centrală, care s-a defectat..

Eusefina Mândescu, soţia viceprimarului

Eusefina Mândescu, soţia viceprimarului, arată cuptorul cu microunde care s-a ars

„Cum am aprins becul în cameră, am auzit o bubuitură la televizor şi a început să iasă fum din el. Mi-am dat seama că e o problemă cu curentul şi am încercat să scot totul din priză, dar degeaba. Mi-au ars trei televizoare, maşina de spălat, centrala, frigiderul, un cuptor cu microunde şi radioul”, a povestit Eusefina Mândescu, soţia viceprimarului.

Plângeri la CJPC

Potrivit viceprimarului din Pleşoiu, pagubele se ridică la peste 30.000 de lei. „Au ars peste 30 de televizoare, 30 de decodoare, 10 maşini de spălat, 15 aparate radio şi 8 lăzi frigorifice şi altele bunuri”, a explicat vicele.

Valeriu Mândescu, viceprimarul comunei Pleşoiu

Valeriu Mandescu, viceprimarul comunei Pleşoiu

Localnicii au făcut plângeri la Comisariatul Judeţean Pentru Protecţia Consumatorului Olt împotriva companiei de electricitate. Oamenii cer despăgubiri şi spun că vor da în judecată CEZ-ul dacă nu îşi vor recupera pagubele. „Nu este posibil aşa ceva! Vom cere despăgubiri la CEZ fiidcă că e vina lor perntru ce ni s-a întâmplat”, a spus Ileana Stan, localnică. Reprezentanţii furnizorului de electricitate au început o anchetă. „Dacă se va constata că este vina noastră pentru ce s-a întâmplat, vor fi luate măsuri protective faţă de localnici”, a spus Elvira Rusin, purtătoarea de cuvânt a CEZ Oltenia.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite