Slatina: Centrul Cultural Eugen Ionescu, administrat de trei unităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După 20 de ani, Slatina are din nou teatru
După 20 de ani, Slatina are din nou teatru

Asociere culturală. În pragul inaugurării centrului cultural, Primăria Slatina s-a trezit că nu-l poate administra singură, deoarce nu poate angaja personal şi efectua dotări cu mobilier. Consilierii locali au decis asocierea cu Societatea Culturală Eugen Ionescu şi SC Best Sale SRL Slatina.

Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, clădire care cuprinde o sală de teatru, două de cinema, o cafenea artistică şi locuri de cazare pentru artişti, va fi deschis săptămâna aceasta, cu ocazia manifestării culturale „Zilele Eugen Ionescu”. Evenimentul va fi organizat în perioada 25- 28 noiembrie şi coincide cu inaugurarea sălii de teatru, în semn de respect dedicat de oraşul natal memoriei marelui dramaturg. Cele două săli de cinema vor fi inaugurate pe 1 decembrie, dată la care autorităţile anunţă rularea primului film în format 3D în reşedinţa Oltului.

Se asociază să treacă hopul

Cu mai puţin de o săptămână înaintea deschiderii centrului, primăria a constatat că nu-l poate administra şi exploata, deoarece nu dispune de personal specializat, nu poate face angajări şi nici efectua dotări cu mobilier. „Avem teatru şi cinematograf pe care, deocamdată, nu putem să le administrăm. Nu avem altă alternativă decât asocierea cu Societatea Culturală „Eugen Ionescu” şi o firmă din acest domeniu de activitate. Noi nu putem face angajări şi dotări cu mobilier, iar fără această asociere, nu putem aduce la Slatina nici filme pe 1 decembrie” a justificat primarul Vâlcov necesitatea asocierii. Forţaţi de timpul scurt rămas până la deschidere şi de faptul că dacă nu vor fi de acord nu se vor putea lua licenţele astfel încât de luna viitoare să poată fi deschis cinematograful, consilierii locali au căzut de acord să voteze hotărârea privind asocierea.
Palma a fost bătută doar până pe 30 iunie 2011, pentru realizarea unui program cultural comun între cele trei activităţi specifice: stagiune teatrală, proiecţie cinematografică şi cafeneaua artelor. Peste o jumătate de an, primăria urmează să îndeplinească toate formalităţile care-i vor permite să devină unic administrator al centrului cultural.

Stagiunea de teatru ţine până-n iulie

Stagiunea de teatru se va încheia în iulie 2011 şi cuprinde 30 de reprezentaţii ale trupelor din Bucureşti, Craiova, Caracal, Braşov şi Râmnicu-Vâlcea. „Suntem în accepţiunea de a da drumul la teatru cu intenţia ca spectatorii să plătească bilet după ce văd piesa, dacă vor. Numai aşa putem să readucem publicul slătinean în sală, să-i cultivăm gustul pentru artă, după 20 de ani în care municipiul a fost privat de un teatru”, declară primarul Vâlcov.
Prima piesă pe scena complexului cultural de la Slatina va fi pe 27 noiembrie – „Trei nopţi cu Madox”, de Matei Vişniec.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite