Centru olimpic pentru pregătirea campionilor la tenis de masă, la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Balcaniada de tenis de masă va fi organizată în acest an  la Slatina, Primăria alocând 100 000 de lei din fondul de rezervă pentru această competiţie.

La Slatina se va organiza pentru prima dată o competiţie internaţională de tenis de masă. La Campionatul Balcanic care se se va desfăşura în perioada 24-27 iunie vor participa peste 250 de sportivi cu vârste între 13 şi 18 ani din 10 ţări. Primăria a alocat 100 000 de lei din fondul de rezervă pentru această manifestare, organizată în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv. „Sportivii noştri au ocupat primele locuri la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. Vrem să promovăm acest sport pe care ar trebui să îl practice din ce în ce mai mulţi tineri”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina. Din banii alocaţi se va face premierea sportivilor, li se va va asigura cazare şi masă, iar Liceul cu Program Sportiv va renova sala de sport şi vestiarele.

Patru jucători se pregătesc deja pentru olimpiadă

Această competiţie este şi un prim pas spre înfiinţarea la Slatina a unui centru olimpic de tenis de masă. „Este o şansă pentru noi că ni s-a oferit organizarea campionatului balcanic de tenis de masă, iar în maxim un an sperăm să înfiinţăm şi un centru olimpic pentru că noi avem deja patru sportivi subvenţionaţi de comitetul olimpic”, a explicat Petre Arnăutu, antrenor de tenis de masă la Liceul cu Program Sportiv din Slatina.
Centrul olimpic va fi finanţat atât de Primăria Slatina, cât şi de comitetul olimpic român. „Vrem să înfiinţăm acest centru pentru că sportivii slătineni sunt recunoscuţi pe plan internaţional şi merită să aibă un asemenea loc. Ar fi al-III-lea centru olimpic de tenis de masă din ţară”, a precizat Prina.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite