Slatina: Cele mai multe locuri de muncă vacante din ultima jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt pune la dispoziţia şomerilor 90 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în industria confecţiilor textile.

„Este cea mai mare ofertă de locuri de muncă vacante înregistrată din luna august a anului trecut”, spune Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al agenţiei. Dacă la începutul anului oferta cuprindea doar patru locuri vacante, acum a „explodat”: 63 la Slatina, 15 la Caracal, 10 la Drăgăneşti şi câte unul la Balş şi Corabia. Slătinenii aflaţi în căutarea unui job pot alege unul vacant declarat la agenţia de ocupare pentru meseriile: confecţioner-asamblor articole din textile (20 locuri), muncitor necalificat în industria confecţiilor (10), consilier vânzări asigurări (6), director economic, inginer electromecanic, agent vânzări, asistent manager, fierar betonist, tapetar, sudor, şofer, etc. La Caracal se caută paznici, agenţi de securitate, munictori în industria textilă şi administrator. La Drăgăneşti se caută vânzători, contabil, mecanici agricoli, la Balş un brutar, iar la Corabia un agent de vânzări.

Numărul şomerilor, în creştere

Numărul şomerilor olteni a crescut în ultima lună din 2010 cu 297 de persoane – 350 de persoane au devenit şomeri indemnizaţi, în timp ce numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 53 de persoane. Oltul înregistrează în prezent 14.467 de şomeri, dintre care 6.960 de şomeri indemnizaţi. Femeile reprezintă 38,03% din totalul şomerilor (5.502), reprezentând o rată de 6,57%.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite